Отровни обвинения. Васил Велев каза кой лъже за газа

Каква зима ви чака, ако не се вземат мерки

Отровни обвинения. Васил Велев каза кой лъже за газа | StandartNews.com

Изпълнителният директор на "Булгаргаз" вече каза, че няма осигурени количества газ за следващите месеци – няма нищо осигурено за октомври, ноември и декември.

За август имаме косвени доказателства, че също не е осигурен газ, тъй като няма прогнозна цена за август. Това заяви в ефира на Nova News председателят на Управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев.

Велев алармира, че заради липсата на газ много предприятия у нас ще спрат работа, тъй като няма с какво да го заменят.

По думите му комуникацията с Министерството на енергетиката "върви трудно" в последно време, тъй като от ведомството "им сервират откровени лъжи и фалшиви данни", но не пожела да навлезе в конкретика.

Поискахме среща с коалиционния съвет, защото ситуацията наистина е обезпокоителна. Не се минират просто възможностите за растеж на икономиката, но има опасност тя изобщо да спре, допълни Велев.

Председателят на АИКБ изказа съмнение, че доставките на газ от Азербайджан ще бъдат достатъчни, за да покрият нуждите на бизнеса.

Зимата ще е много тежка, защото азерският газ покрива около 1/3 от потребностите. Той няма да стигне само за "Топлофикация-София", пък какво остава за останалите топлофикации и бизнеси, отбеляза Велев, цитиран от novini.bg

В заключение председателят на АИКБ посочи, че газ трябва да има и да е на добра цена, без значение откъде идва.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай