Сряда,

Отровни обвинения. Васил Велев каза кой лъже за газа

От: Редактор -
33765
Отровни обвинения. Васил Велев каза кой лъже за газа
A
A
A

Изпълнителният директор на "Булгаргаз" вече каза, че няма осигурени количества газ за следващите месеци – няма нищо осигурено за октомври, ноември и декември.

За август имаме косвени доказателства, че също не е осигурен газ, тъй като няма прогнозна цена за август. Това заяви в ефира на Nova News председателят на Управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев.

Велев алармира, че заради липсата на газ много предприятия у нас ще спрат работа, тъй като няма с какво да го заменят.

По думите му комуникацията с Министерството на енергетиката "върви трудно" в последно време, тъй като от ведомството "им сервират откровени лъжи и фалшиви данни", но не пожела да навлезе в конкретика.

Поискахме среща с коалиционния съвет, защото ситуацията наистина е обезпокоителна. Не се минират просто възможностите за растеж на икономиката, но има опасност тя изобщо да спре, допълни Велев.

Председателят на АИКБ изказа съмнение, че доставките на газ от Азербайджан ще бъдат достатъчни, за да покрият нуждите на бизнеса.

Зимата ще е много тежка, защото азерският газ покрива около 1/3 от потребностите. Той няма да стигне само за "Топлофикация-София", пък какво остава за останалите топлофикации и бизнеси, отбеляза Велев, цитиран от novini.bg

В заключение председателят на АИКБ посочи, че газ трябва да има и да е на добра цена, без значение откъде идва.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички