Отлагането на намесата в Сирия понижи цената на петрола

Отлагането на намесата в Сирия понижи цената на петрола | StandartNews.com

Вашингтон. Отлагането на военната интервенция в Сирия и новината, че евентуалният удар може да се осъществи най-рано на 9 септември, оказаха своето влияние върху цената на петрола. Временното затишие понижи цената на черното злато.

През октомври лекият суров петрол поевтинява с 1,6 на сто (1,70 долара) до 105,96 долара за барел в първите часове за търговия тази седмица. В търгуваните в Ню Йорк петролни контракти поевтиняха с повече от 1 на сто, възвръщайки обратно част от постигнатите през седмицата силни печалби с оглед на потенциалния конфликт в Сирия, информира investor.bg.

Черното злато поскъпна с 1,2 на сто за цялата минала седмица .

До 27-месечен връх от 112,22 долара за барел нарасна цената на петрола в сряда на фона на нарастващите спекулации, че САЩ ще предприеме военни действия срещу сирийското правителство.

В събота вечер стана ясно, че американският Конгрес ще трябва да реши, дали САЩ да нападнат Сирия или не. Това съобщи на извънреден брифинг американският президент Барак Обама. Предстои конгресмените да дебатират темата и да гласуват за или против военни действия, а това може да се случи не по-рано от 9-и септември, когато ще се събере отново Конгресът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай