Откриват 30 000 работни места край Пловдив

Откриват 30 000 работни места край Пловдив | StandartNews.com

Пловдив. Над 30 000 работни места се очаква да бъдат разкрити край Пловдив в "Тракия икономическа зона". Тя ще обедини шест индустриални зони в Пловдивско, които са изграждани в последните 15 години, като в тях досега са вложени 1 млрд. евро и са разкрити 12 000 работни места.

Осем общини са подписали договор за съвместно развитие на "Тракия икономическа зона" като публично-частно партньорство. Това обяви Пламен Панчев от сдружение "Инвестиционна инициатива", по време на конференцията "Национални стратегии за индустриално и аграрно преструктуриране", която се проведе в рамките на Международния технически панаир в Пловдив.

За следващите 10 години в зоната ще бъдат инвестирани още 800 млн. евро, което ще създаде работа на 30 000 души. Зона "Тракия" ще бъде с площ 10,7 млн. кв. м. Тя ще даде тласък за индустриализация на региона, развитие на земеделието, повишаване на заетостта и интегриране на малцинствата, поясни Пламен Панчев.

Зам.-кметът на община Марица Стефан Цанков представи българо-белгийски проект за земеделско тържище, чиято реализация започва в началото на 2014 г. В рамките на проекта ще се създадат 8-10 преработвателни предприятия, като за 5 от тях вече има инвеститори. В началото мениджмънтът ще бъде поверен на експерти от Белгия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай