Оскарите на бизнеса

Мистър и Мисис Икономика 2012 идва с нов регламент и обновени категории

Оскарите на бизнеса      | StandartNews.com

София. Оскарите на бизнеса ще бъдат раздадени след месец. На 28 ноември ще се проведе най-емблематичният бизнес конкурс - "Мистър и Мисис Икономика 2012", на едноименното списание. Тази година надпреварата идва с изцяло нов регламент и обновени 9 категории.

Още през миналата година главният редактор на "Стандарт" Славка Бозукова обяви, че ще има отделна награда за дамите. Издателите на списание "Икономика" решиха да разширят кръга на раздаваните отличия, за да може да се обхванат повече сектори на икономиката и финансите. Така ще бъде потвърден ангажиментът на списание "Икономика" като медия да посочва и отличава добрите практики и хората, които в тежката икономическа криза продължават да инвестират в България и да създават нови или да запазват съществуващи работни места. Затова тазгодишната надпревара ще бъде в 9 категории. За да бъде изборът напълно прозрачен и обективен, екипът на списание "Икономика" покани петима експерти в т.нар. Комитет по номинациите. Те определиха основните критерии, по които да се изберат кандидатите за отличието във всяка една категория според спецификите на съответния бизнес. Въз основа на критериите членовете на Комитета по номинациите посочиха и определиха единодушно имената на хората, които ще се борят за "Златната рибка". Петимата гаранти за прозрачни номинации, членове на Комитета по номинациите, са: Андрей Георгиев, изпълнителен директор на ФК "Логос-ТМ" АД, Милен Бъзински, частен съдебен изпълнител, Любомир Бояджиев, председател на БАЛИП, Емил Атанасов, изпълнителен директор на "НУРТС България", Стефан Ненов, управляващ партньор в Мур Стивънс България - Одит ООД.

След определянето на финалните номинации предстои гласуване на експертното жури, което по традиция се състои от 33-ма икономисти, финансисти, досегашни носители на награди от конкурса "Мистър Икономика", утвърдени имена в професионалните си области. Председател на журито е г-жа Славка Бозукова, главен редактор на в. "Стандарт". Всеки от тях ще даде вота си индивидуално в запечатан плик до адреса на одиторите на конкурса. Прозрачността на гласуването ще бъде гарантирана от "Одит Консулт МД" ЕООД, които ще получат и преброят анкетните карти на журито. Вотът ще бъде заверен и протоколиран от нотариална кантора "Росица Рашева". Тържествената церемония по награждаването на победителите ще се състои на 28 ноември от 19 часа в Националния исторически музей в София и ще се излъчва по БНТ. Ще бъде спазена 20-годишната традиция всеки от призьорите да получи статуетката "Рибарят и златната рибка" на Ставри Калинов, превърнала се в символ на конкурса.

Категориите на конкурса

- МИСТЪР ИКОНОМИКА

- МИСИС ИКОНОМИКА

- за принос в развитието на ИНДУСТРИЯТА

- за принос в развитието на ЗЕМЕДЕЛИЕТО И ХРАНИТЕ

- за принос в развитието на МАЛКИЯ И СРЕДНИЯ БИЗНЕС

- за принос в развитието на ТУРИЗМА

- за принос в развитието на БАНКОВИЯ СЕКТОР

- за принос в развитието на НЕБАНКОВИЯ ФИНАНСОВ СЕКТОР

- за принос в развитието на ИНФОРМАЦИОННИТЕ И КОМУНИКАЦИОННИТЕ ТЕХНОЛОГИИ (ИКТ)

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай