Още 4 бг фирми се обучават на Лондонската борса

В програмата на УниКредит се включват Avtomotor Corporation, Euroins Insurance Group (Eurohold), Sport Depot и Vaptech.

Още 4 бг фирми се обучават на Лондонската борса | StandartNews.com

Четири български фирми се присъединяват към съвместната обучителна програма на УниКредит и Лондонската фондова борса UniCredit CEE Lounge. Иновативната инициатива UniCredit CEE Lounge ELITE има за цел да ускори растежа на обещаващи нови компании в страните от Централна и Източна Европа, в които УниКредит присъства, и да насърчи връзките между тях.
В новото издание се включват българските компании Avtomotor Corporation, Euroins Insurance Group (Eurohold), Sport Depot и Vaptech.
Освен тях още 15 компании ще участват в обучителната програмата ELITE, шест, от които от клиенти на УниКредит в ЦИЕ:  Metal Product (Хърватия); Ivicom Consulting (Хърватия); Oprema (Хърватия); Y Soft (Чехия); Vnet (Словакия и Emtest (Словакия).
В Лондон на официалната церемония по откриването на новото издание на обучителната програма присъстваха представители от българските участници в ELITE. Там бяха и представителите на програмата за България Алдо Андреони, старши банкер в УниКредит Булбанк, Николай Минев, специалист създаване на бизнес отношения в УниКредит Булбанк и изпълнителният директор на Българската фондова борса Иван Такев. 
Новите участници в UniCredit CEE Lounge са компании от четири страни от Централна и Източна Европа (ЦИЕ), в които УниКредит присъства. Така общият брой на участниците достига повече от 50 компании от 11 страни в мрежата на УниКредит в ЦИЕ.
Освен да ускори растежа на компаниите, които участват в програмата, ELITE дава възможност за изграждане на мрежа от контакти с инвеститори. 
Инициативата подпомага компаниите чрез серия от семинари. Те са индивидуално подбрани за нуждите на компаниите чрез предоставяне на достъп до интерактивна платформа, насочена към подготовката на самите фирми за следващата стъпка в растежа им. 
„Сред основните приоритети на УниКредит е подкрепата за малкия и среден бизнес в Европа, защото смятаме, че той е сред основните двигатели на растежа на европейската икономика. Затова съм изключително горд, че за четвърта поредна година предоставяме на нашите клиенти всички предимства, които участието им в ELITE предлага. Възможността е да се свържат директно с капиталовите пазари, бизнесът им да бъде консултиран от експерти, да изградят мрежа от контакти и др. Тази инициатива е ценна възможност и за УниКредит, за да продължаваме да учим за сегмента на МСП и да адаптираме услугите ни така, че да съвпадат напълно с нуждите на клиентите. Позволява ни да засилим още повече ролята ни на истински партньор и съветник на този клиентски сегмент“, коментира Андреа Диаманти, директор корпоративно, инвестиционно и частно банкиране на УниКредит за региона на ЦИЕ. 
 
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай