Обрат! Какво става с разклатената Credit Suisse

Още извънредни мерки за спасяването на банки от фалит

Обрат! Какво става с разклатената Credit Suisse | StandartNews.com

Още извънредни мерки за спасяването на банки от фалит. Закъсалата Credit Suisse може да бъде изкупена от друга голяма банка - UBS. Това ще стане, ако Швейцария гарантира част от сделката. Вчера правителството на страната имаше извънредно заседание заради кризата. Кабинетът и двете банки отказаха да коментират дали са се договорили, предаде Нова.

Ако UBS погълне досегашния си конкурент, ще трябва да бъдат съкратени 10 хиляди работници, казват финансови експерти. Медиите спекулират, че банката иска държавата да плати обезщетенията на тези хора, независимо какво пише в договорите им. А по улиците на Цюрих не всички са доволни от плановете за спасяване на Credit Suisse и държавните разходи за това.

„Не съм доволен, че ще дадат пари на данъкоплатците, за да спасяват банката. Скептичен съм, че това е правилното решение. Преди 30 години, когато фалираха Шпар и Лайкасе, вложителите не получиха нищо. А сега искат да действат различно. Не ми харесва”, коментира местен.

„Оставете ги да фалират. Край на играта. Не е реално да продължават да плащат на директори и Надзорен съвет”, каза друг жител на града.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай