Неделя,

ОББ подкрепя малки, средни и малки междинни предприятия

От: Стандарт -
ОББ подкрепя малки, средни и малки междинни предприятия
A
A
A
  • ОББ подкрепя малки, средни и малки междинни предприятия по „Програма за възстановяване“ на ББР с кредити за 75 млн. лв.

Обединена българска банка (ОББ) и Българска банка за развитие (ББР) продължават сътрудничеството си, като сключиха анекс към „Програмата за портфейлни гаранции в подкрепа на ликвидността на предприятията, пострадали от извънредната ситуация и епидемията от СOVID-19” с изменение в рамките на „Програмата за възстановяване“ при нови подобрени параметри.

Това дава възможност на ОББ да формира портфейл от 75 млн. лв. при нови преференциални условия за МСП (малки и средни предприятия) и малки междинни предприятия (с персонал до 499 души) за преодоляване на последиците от COVID-19.

По Програмата са допустими компании от всички сектори на дейност. Кредитополучателите могат да получат инвестиционно или оборотно финансиране (вкл. за наеми, работни заплати и режийни разходи) без изискване за материално обезпечение. Максималният размер е до 3 млн. лв. на ниво кредитоискател и свързани лица, като покритието по всеки кредит е 80%.

„Програмата за възстановяване“ на ББР е част от антикризисните мерки на българското правителство за справяне със сериозните затруднения на компаниите в условията на епидемичната обстановка. Гаранцията от ББР представлява държавна помощ, предоставянето на която следва да отговаря и на условията, посочени във Временната рамка на Европейската комисия.

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички