ОББ обяви нови възможности за инвестиране

Клиентите на банката могат да инвестират систематично във фондовете на KBC ExpertEase

ОББ обяви нови възможности за инвестиране | StandartNews.com

В условията на предизвикателната ситуация, в която пандемията от COVID-19 ни постави, ОББ продължава да осигурява алтернативни възможности за достъп до финансови продукти и услуги. За първи път клиентите на банката могат да инвестират систематично в един от предпочитаните продукти на KBC Асет мениджмънт – фондовете на KBC ExpertEase, чрез отделяне на малка месечна вноска. Процесът по продажба на систематичен инвестиционен план (СИП), освен чрез посещение на клон на ОББ, може да бъде извършен и изцяло дистанционно, а подписването на документите – отдалечено, без физическо присъствие в клон на банката.

Клиентите получават възможност за систематично инвестиране в многообразието от традиционни инструменти чрез едно цялостно решение. Фондовете KBC ExpertEase отговарят на зоната на комфорт на клиента, като определят точния за инвеститора баланс между търсенето на печалба и ограничаването на евентуална загуба. Комбинацията от различни видове инвестиции създава чувство за комфорт, независимо от текущата ситуация на финансовия пазар.

Първата стъпка е консултация с финансов експерт по телефон или чрез среща в клон на ОББ, на която клиентът споделя индивидуални нужди, очаквания, зона на комфорт и планове за бъдещето. На база на проведения разговор той получава едно цялостно решение – фонд KBC ExpertEase, който е най-подходящ за него. След подписване на документите от комфорта на дома, портфолио мениджърите на KBC Асет Мениджмънт взимат инвестиционните решения за избрания фонд.

Чрез систематичният инвестиционен план клиентите могат да инвестират малки суми на месечна база, така че да не натоварват бюджета си. На този етап инвестициите могат да се правят само от сметка в евро, но предстои въвеждане на възможност сумите по преводите към СИП да се събират и от сметки в други валути.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай