Новото Peugeot 208 е електромобил

Колата е с ярки цветове и спортно излъчване.

Новото Peugeot 208 е електромобил | StandartNews.com

Новото Peugeot 208 вече е на българския пазар, съобщиха от София Франс Ауто, охициалният вносител на марката у нас.С ярките си и оригинални цветове на каросерията, новият 208 наистина грабва окото.

Новият градски автомобил 208 използва новата модулна мултиенергийна платформа CMPi/eCMPi ,предлагаща свободата да избирате между двигател с вътрешно горене (бензин/дизел) и електрически мотор, без да се налага да правите компромиси.

Пътното поведение отлично за сравнително малките габарити на автомобила, както и маневреността.  От PEUGEOT анонсираха още на Автосалона в Женева, че новото 208 е по-икономично в сравнение с предшественика си,

Основен акцент при новото PEUGEOT 208 е неговата модификация e-208, която е с изцяло електрическо задвижване с мощност от 136 конски сили и 260 Нм, и предлага възможност за избор между три основни режима на работа- Eco, Normal и Sport.

Батерията на PEUGEOT e-208 е капацитет от 50 kWh, което е достатъчно за изминаването на пробег от до 340 километра (WLTP процедура на замерване) и 450 километра (NEDC), и идва със заводска гаранция от осем години или 160 000 километра за 70% от капацитета си.

В гамата двигатели за новото Peugeot 208 фигурират и класически версии с агрегати с вътрешно горене.В оборудването на новото 208 са включени и редица системи за повишаване на безопасността и комфорта на движението,

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай