Нов път свързва 5 села с Монтана

"КАРО ТРЕЙДИНГ" зарадва хората като направи допълнително тротоари, каза кметът Златко Живков

Нов път свързва 5 села с Монтана | StandartNews.com
  • Ремонтират 4 моста и изграждат нов - при с. Д-р Йосифово
  • "КАРО ТРЕЙДИНГ" зарадва хората като направи допълнително тротоари, каза кметът Златко Живков

Бърза и удобна пътна връзка с Монтана имат вече хората от пет околни села. Изграждането на почти 30-километровото трасе, разделено на 4 участъка, приключи на 14 декември 2020 г. Изпълнител на проекта бе строителният лидер "КАРО ТРЕЙДИНГ" ООД. Участъкът се явява алтернативен маршрут на международен път Е79 от Видин към Монтана и реализацията му позволява да започне ремонта на пътя Видин- Монтана. Хората от с. Дъбова махала, с. Смирненски, с. Славотин, с. Д-р Йосифово и с. Студено Буче вече могат лесно и удобно да пътуват до областния град Монтана. А до април 2018 г., когато започва строежът, изминаването на трасето е истинско изпитание. Строено е в периода от 1962-1965г., като е реконструирано веднъж - през 1972/1973г. През 2004/2005 г. е изпълнена рехабилитация от км 38 000 до км 44 065. Три от селата буквално лежат на този път, без него хората са загубени, коментира за "Стандарт" кметът на Монтана Златко Живков. И подчерта, че трасето е жизнено важно за района. Изграждането му е гордост за всички.

Изключително съм благодарен на строителя "КАРО ТРЕЙДИНГ" ООД
защото не само направиха пътя качествено и в срок, но и защото извършиха и много допълнителни дейности, които не бяха включени в проекта, каза още Живков. Фирмата направила допълнително едни от най-компрометираните участъци, а за хората в с. Студено Буче изградила и тротоари. За жителите на селото това е особено важно, тъй като гарантира сигурността и безопасността им. Пътят минава през населеното място и често колите не спазват ограниченията за скорост. Като кмет благодаря и от името на хората, каза Живков.
Пътят, който е част от Републиканската пътна мрежа - трети клас № 112, е с голямо стопанско значение. Теренът е преобладаващо равнинен, частично-хълмист. Трасето с обща дължина 29.847 км е разделено на 4 работни участъка и преминава през регулацията на 5-те населени места. "КАРО ТРЕЙДИНГ" ООД подобрява пътната основа на 200 000 м2 по метода на студено рециклиране, полага 200 000 м2 нова асфалтова настилка, прави 30 км нова маркировка,

слага 500 нови пътни знаци, монтира 10 км еластична ограда
Фирмата изгражда още 15 км нови дренажа и отводнителни бетонови окопи, ремонтира 4 моста, разрушава и изгражда нов мост при село Д-р Йосифово, ремонтира още 4 малки съоръжения. Целта на проекта Лот 18 "Път III -112"Дъбова махала - Монтана" е не само подобряване на транспортно - експлоатационните качества и носимо-способността на настилката, но и осъществяване на оптимално отводняване, укрепване на пътното тяло и пътните откоси.
"КАРО ТРЕЙДИНГ" ООД, което се представлява от Красимир Караиванов, е едно от водещите строителни дружества у нас със специализация в областта на инфраструктурното строителство. Създадено през 2003 година, Дружеството се развива динамично, като залага на квалификацията на ръководния и изпълнителския екип, и на инвестициите в технологичното оборудване и модерни технологии. През 2020 г. "КАРО ТРЕЙДИНГ" ООД е класирано на 3-то място в България -

бронзова награда, в класацията на Камарата на строителите
в раздел "ГОЛЕМИ" за постигнати добри резултати през 2019 г. в изпълнението на строежи от благоустройствената инфраструктура, хидротехническото строителство и опазването на околната среда.
"КАРО ТРЕЙДИНГ" ООД разполага с високо квалифицирани работници, технически специалисти и мениджърски екип. Професионализмът и натрупания с годините опит позволяват на екипа да реагира бързо, гъвкаво и да намира най-ефективните решения за всяка възникнала трудност по време на изпълнение на даден обект.
Дружеството притежава модерни машини и съоръжения за изпълнение на възложените дейности. Основни направления в които "КАРО ТРЕЙДИНГ" ООД работи са строителство на ВиК мрежи и съоръжения към тях, строителство на хидротехнически, хидромелиоративни и пречиствателни съоръжения, строителство, ремонт, реконструкция и поддържане (превантивно, текущо, зимно и ремонтно-възстановителни работи при аварийни ситуации) на улици, пътища, мостове, съоръжения и принадлежности към тях и прилежаща инфраструктура.
В дейността на компанията влизат още строителство, ремонт и модернизация на обществени, административни и жилищни сгради, строителство, реставрация, консервация на инфраструктурни, туристически, археологически обекти и обекти паметници на културата, специализирани строителни дейности по изграждане и закриване на сметища за неопасни отпадъци.
Компанията се занимава и с производство на инертни материали, асфалтови и бетонови смеси. "КАРО ТРЕЙДИНГ" ООД притежава собствени

производствена асфалтова база, кариера за инертни материали и бетонов възел
намиращи се в с. Белотинци, Монтана.
Кариерата за инертни материали разполага със съвременни трошачки от водещи фирми за претрошаване на скални фракции, както и мобилни сита за пресяване на всички видове фракции. В кариерата се произвеждат и продават всички видове скални материали, включително фракции необходими за производство на асфалт и бетон.
В края на юли "КАРО ТРЕЙДИНГ" ООД зарадва Айтос, приключвайки най-мащабния инфраструктурен проект в града от началото на демокрацията.
След 10 години чакане Айтос вече разполага с най-модерна пречиствателна станция. Тя преработва отпадъчните води на над 22 000 души като технологичната й схема включва механично и пълно биологично пречистване на отпадъчните води с отстраняване на азот и фосфор, стабилизация и механично обезводняване на излишната утайка. Изпълнението на проекта, извършено от консорциум с водещ партньор "КАРО ТРЕЙДИНГ" ООД, се нарежда сред топ инвестициите в страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай