Нокаут! Ето какви наеми искат в София

В центъра цените хвърчат в небесата

Нокаут! Ето какви наеми искат в София | StandartNews.com

Наемите в София са в доста широки граници според квартала, обзавеждането на апартамента и наличието на допълнителни удобства като например дрешник и паркомясто.

Наемите на двустайните апартаменти остават стабилни през последните месеци и са между 240 евро и 550 евро, а на тристайните са от 350 евро до 1000 евро, показват данни на компания за недвижими имоти, цитирани от "Труд"

Най-високи са наемите в кварталите Изток, Лозенец, Иван Вазов и идеалния център. По-достъпни квартали са Надежда, Люлин и Обеля. Трудно може да бъде посочен среден размер на наемите в столицата, защото те са в много широк диапазон. Но най-често договорите за наем се сключват около 400-420 евро за двустайните, и около 500-600 евро за тристайните апартаменти, коментират брокери.

В центъра на столицата наемът за 3-стаен имот с добро местоположение и с допълнителни удобства, като паркомясто и ново обзавеждане, обичайно надхвърля 1000 евро на месец. Това се дължи на дефицита на качествени оферти на пазара, смятат брокери. При излизане на пазара на хубав апартамент много бързо се намира наемател.

Сред наемателите има както много българи, така и чужденци. Най-често чужденците работят в големи компании и докато са в страната искат да живеят в хубав дом на удобно за тях място. А конкретният размер на наема за тях не е от решаващо значение при избора на имот=

За хората, които знаят какво искат и са готови да се установят, покупката на апартамент е правилното решение. Дори за хора, които често сменят работното си място е по-изгодно да живеят в собствен дом, отколкото да плащат наем. Ако решат да сменят квартала или града, в който живеят, винаги могат да продадат стария си дом и с парите да купят нов апартамент, коментират брокерите..

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай