Петък,

Нинова дава рамо на млекопреработвателите заради кризата

От: Иван Ватахов -
Нинова дава рамо на млекопреработвателите заради кризата
A
A
A

Млекопреработвателите у нас имат спешна нужда от временно подпомагане и министерството на икономиката ще съдейства по всички начини и възможно най-скоро за намиране на решение по проблема. Това обеща на среща с представители на Асоциацията на млекопреработвателите в България вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова.

В срещата участва и заместник-министърът на икономиката Димитър Данчев.

В рамките на разговора представителите на млекопреработвателния бранш апелираха за законодателни промени, които да наложат повече български стоки от сектора в търговските вериги. „Търговските вериги трябва да предлагат повече български стоки“, съгласи се министър Нинова.

От асоциацията поискаха и по-голямо сътрудничество от страна на държавата под формата на изложения панаири и други форуми. Това ще е добра възможност за тях да се заявят пред бъдещи клиенти и потребители.

Млекопреработвателният бранш изложи още редица проблеми пред министър Нинова и нейните колеги: стимулиране и помощи за българските производители, ускоряване въвеждането на запазени географски марки, подпомагане на износа и контрол върху количеството за фирмите от сивия сектор.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички