Сряда,

30% ръст на хърватски туристи

От: Редактор -
30% ръст на хърватски туристи
A
A
A

През 2019 г. България е посетена от около 30 хил. хърватски туристи, което е ръст с над 30% спрямо 2018 г. В същото време 42 283 български граждани са пътували в Хърватия, което е увеличение от близо 17%.

Това стана ясно по време на среща на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова в Загреб с генералния директор на Хърватския национален туристически съвет Кристиян Станичич. 

"Въпреки пандемията, българите продължиха да пътуват до Хърватия. Този интерес, а и географската близост ни задължават да работим и да предложим безопасни и сигурни възможности за обмен на туристи при спазване на всички противоепидемични мерки", коментира министър Николова.

"България е маршрут за четири сезона с добре развит не само летен и зимен, а и здравен, културен, спортен, кулинарен и селски туризъм.

Хърватия също предлага посещения извън летния сезон. Този потенциал на двете държави следва да бъде използван още по-активно", акцентира министър Николова.

"За разширяването на туристическото предлагане важна роля играе самият бизнес. Затова сме готови да насърчим среща на туроператорски компании от нашите държави, провеждането на съвместни туристични борси и презентации, визити на журналисти.

Това ще подпомогне по-доброто взаимно опознаване и ще даде възможност да се включат нови туристически услуги", каза българският вицепремиер.

Кристиян Станичич съобщи, че е стартирала нова кампания за представяне на Хърватия с фокус към Германия, Чехия и Полша.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички