New Bloom Winery - новият разцвет на родното винарство

Избата има 6000 дка собствени лозови масиви, гроздето се сортира на ръка

New Bloom Winery - новият разцвет на родното винарство | StandartNews.com
  • PIXELS Совиньон блан е бестселърът за тази година
  • Избата има 6000 дка собствени лозови масиви, гроздето се сортира на ръка

Да се пие вино от сорта Совиньон блан е не само модерно, а истинска класика. Сортът е в ТОП 3 на най-предпочитаните бели вина в България. Трендът се появи след силния възход на вината от "Новия свят" - Нова Зеландия и Австралия, но днес България вече показва достойни напитки от този сорт. Последната добра новина за родното винопроизводство идва буквално в "месеца на виното и любовта" от сърцето на Тракийската низина, където през последните години една от най-модерните изби у нас прави висококачествени вина в модерен стил и комплексност и вдъхва оптимизъм, че секторът върви в правилната посока и по най-високите световни стандарти. Ето защо днес отиваме на гости в New Bloom Winery, където с модерните си вина избата затвърждава положителния имидж на добрия тероар на страната ни.

Избата - еталон за качество

Името буквално означава "нов разцвет" (bloom - от англ. цвят, цъфтеж, цъфтене, разцвет, свежест) и отговаря точно на това, което се случва през последните години в гр. Съединение - истинско разцъфване на винопроизводството, по модерен начин. Днес в технологично отношение производствената база на New Bloom Winery е на световно ниво, като в последните години тя е напълно реконструирана. Към нея е изградена нова лаборатория за проследяване и замерване на всички производствени процеси. Използват се бъчви от френски дъб, които се подменят след всяко четвърто зареждане, модерни ферментационни съдове и специална технология за микровинификация, която позволява бутилирането на бутикови серии вина. Направената инвестиция възлиза на 10 млн. лв.
Избата притежава 6000 дка собствени лозови масиви, което е голямо предимство за проследяване и гарантиране на качеството на продукцията. Масивите на New Bloom Winery са разположени в най-слънчевата част на Тракия - землищата на селата Найден Герово, Правище и Драгомир.
За гарантиране на високото качество на вината на New Bloom Winery времето на гроздобера се избира внимателно. Гроздето се бере на ръка, сортира се ръчно, транспортира се в малки касетки и се подлага на минимална обработка, за да се запази в най-голяма степен силният характер на сорта.

Нетрадиционни винени сортове

Отглежданите собствени сортове грозде са както популярните Каберне Совиньон, Мерло, Каберне Фран, Сира, Совиньон Блан, Шардоне и Мускат, така и нетрадиционните и нови за страната ни сортове Дорнфелдер, Регент, Глера и Гренаш, които дават много добри резултати в българския тероар и се налагат изключително добре сред винените ценители.

Жъне успехи в САЩ, Европа и Китай

Вината на New Bloom Winery се продават не само в България, но и в над 20 държави по целия свят. Голям успех e влизането на претенциозния и конкурентен пазар като САЩ, както и Япония, където трябва да гарантираш безкомпромисно качеството. От Китай дори има запитвания за закупуване на цели реколти. Изискване на китайските партньори е медалите, които има виното, да са отбелязани на етикета - затова от производителя адаптират специално за китайския пазар своите етикети. Добре приети са и в Европа - Германия, Франция и Белгия са част от пазарите, с които избата работи повече от отлично.

Отлично съотношение цена - качество

С вече известните марки VERANO AZUR, PIXELS и F2F избата е добре позната на винолюбителите.
VERANO AZUR е слънчевата, лятна серия на New Bloom Winery за тези, които откриват света на виното.
PIXELS е марката за онези почитатели на дионисиевата напитка с изградени предпочитания към конкретен сорт. Тя се състои изцяло от едносортови вина, като тази година PIXELS Совиньон блан се очертава да бъде бестселърът в марката със своя свеж характер и отлично съотношение цена-качество. За избата този сорт е емблематичен, тъй като през последните няколко години той донесе на New Bloom Winery редица престижни световни награди. PIXELS Совиньон Блан 2019 е вече наличен в търговската мрежа и неговите най-нетърпеливи почитатели могат да бъдат сред първите, опитали новата реколта. Виното показва много приятна и привлекателна сортовост, богата с нюанси на маракуя, киви и зелен пъпеш. Вкусът има пленяваща атака, цитрусова свежест, сферична дължина и забележителен финал с характерен дъх на окосена трева.
F2F e по-високият клас вина на избата, който може да се открие в най-добрите заведения. В тази марка шедьовърът е F2F Дорнфелдер. Това е мощно вино с потенциал, отлежало 14 месеца в дъб и 9 месеца в бутилка преди лансиране на пазара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай