НЕК губи милиони от договора с БНП Париба за "Белене"

НЕК губи милиони от договора с БНП Париба за "Белене" | StandartNews.com

София. НЕК е загубила 36, 5 млн. лв. от договора за финансиране на проекта АЕЦ "Белене", който бе сключен с БНП Париба. Това сочат приключилите 122 проверки за второто тримесечие на годината, които е направила Агенцията за държавна финансова инспекция.

Девет непроведени според поръчката обществени процедури е установила инспекцията в електроразпределителното дружество ЧЕЗ. Тяхната стойност е за повече от 570 хил. лева. Същият брой са и проблемните поръчки на "Български пощи" - за над 7 милиона и 700 хиляди лева.

Други поръчки, при които има нарушения, са за по няколкостотин хиляди лева, до милион. Те са при федерациите по баскетбол, лека атлетика, гребане, художествена гимнастика, бокс, тенис и плувни спортове.

Само една поръчка е неоснователна- на Военномедицинската академия, за близо 2 млн. и 400 хил. лева.

При харченето на средствата, получени от бюджета през 2010-а и 2011-а година, които Столичната община е трябвало да даде за лекарства за ветераните от войните, военнопострадалите и военноинвалидите, проблемните обществени поръчки са цели две- за 3 милиона и 700 хил. лв, сочи още доклада на Агенцията за държавна финансова инспекция.

През второто тримесечие на 2013 година финансовите инспектори на Агенцията за държавна финансова инспекция приключиха 122 финансови инспекции, от които 58 са по постъпили сигнали и искания и 64 - по утвърден годишен план, съобщиха от финансовото министерство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай