Не можем да сме богати с евтин труд

Не можем да сме богати с евтин труд | StandartNews.com

Нужни са инвестиции в човешкия капитал, каза вицепремиерът Томислав Дончев

За поредна година в. "Стандарт" организира дискусия под надслов "Да! На българската икономика" на 25 април в столичния хотел "Шератон". На нея бизнесът и кабинетът ще обсъждат възможностите за ръст на икономиката и решаване на големите проблеми пред бизнеса.

Какво би допринесло за устойчив растеж и какво прави правителството, за да се случи това, отговаря за "Стандарт" вицепремиерът по икономическите въпроси Томислав Дончев.

България не може да стане богата страна, ако икономиката ни продължава да залага на евтина работна ръка, заяви вицепремиерът Дончев.

Той обясни, че евтиният труд означава ниско качество и производство с ниска добавена стойност. В същото време бизнесът ни се е реформирал през годините и от търговия и спекулации е започнал да развива индустрията. "Крайно време е да минем към производство с по-висока добавена стойност и икономика, базирана на знанието", каза Дончев.

И посочи, че за това са нужни инвестиции в най-трудната сфера - човешкия капитал. "Говорим за промяна на цялата образователна система, на начина, по който функционира тя. И как да привлечем и да задържим умните деца, които имаме", посочи Дончев.

(Цялото интервю с вицепремиера Томислав Дончев четете утре във в. "Стандарт" и очаквайте на www.standartnews.com)

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай