Най-чаканите коли през 2014 г.

Най-чаканите коли през 2014 г. | StandartNews.com

София. Автомобилният пазар никога не спи. От своя страна феновете с нетърпение чакат всяка нова кола, за да видят с какво ще ги изненадат марките. Някои автомобили обаче предизвикват по-сериозен интерес - къде заради техни предшественици, превърнали се в легенди, къде заради обещаните от производителя иновации и технологични върхове. Традиционно пък по-скъпите возила предизвикват интереса не само на заможните дами и господа, които могат да си ги позволят, но и на обикновените хора, които просто мечтаят. Въпреки че хибридната технология не е нещо непознато, от нея все още има какво да се види. А 2014 г. обещава да ни представи доста новости и иновативни решения в тази посока. И макар до настъпването на Нова година да остават още 5 месеца, сайтът www.wallstcheatsheet.com отрано се е погрижил да ни представи едни от най-вдъхновяващите коли, които ще дойдат на бял свят догодина. А ето ги и тях:

Audi A3 E-Tron Plug-In Hybrid

Според предварителната информация продажбите на компактния седан ще започнат в средата на 2014 г. Чрез този модел Audi възнамерява да влезе в битката за пазара на набиращите все по-голяма популярност хибриди. Засега се знае, че колата ще може да изминава близо 100 км само на ток, а цялостният й пробег с пълен резервоар ще надхвърля 800 км. За динамиката по шосетата тя ще разчита на 204 к.с. Засега обаче не се споменава официално колко ще струва Audi A3 E-Tron Plug-In Hybrid.

Porsche 918 Spyder Hybrid

Това е вторият от цялата серия хибридни модели, които групата на Volkswagen смята да ни представи догодина. Още отсега известното като "хибридът за 1 млн. долара" Porsche ще се появи по шоурумите в началото на 2014 г. и ще може да изминава изцяло на ток 29 километра. След това автоматично ще се включва бензиновият двигател с умопомрачаващите 887 к.с., които буквално ще изстрелват колата от 0 до 100 км/ч за 2,8 секунди. Всичко това обаче струва пари, като само цената на базовата версия на суперхибрида започва от 970 хил. долара.

Volkswagen E-Golf

Време беше и най-масовият автомобил в Европа да отговори на конкурентите с екологична версия. За целта инженерите във Волфсбург са заложили на технологията плъг-ин хибрид. При максимално заредена батерия E-Golf ще може да измине само на ток почти 145 км, дори при движение по магистрала. Засега от Volkswagen не разкриват каква ще бъде цената на автомобила, който ще бъде представен официално на публиката идната пролет. Очаква се обаче да бъде в по-ниския ценови диапазон - около 23 хил. евро.

Mercedes-Benz S500 Plug-In Hybrid

Хибридната технология не е новост за Mercedes. Марката представи модели с подобно задвижване още преди няколко години. В случая обаче говорим за флагмана на марката, при който за първи път ще видим комбинация между двигател с вътрешно горене и електромотор. Въпреки сериозните си килограми Mercedes-Benz S500 Plug-In Hybrid ще може да бъде управляван само на ток близо 30 км. Очаква се цените на модела да започват от 6-цифрена сума.

Ford Mustang

Следващото лято на бял свят идва поредното поколение на легендата на американското автомобилостроене Ford Mustang. Моделът става още по-специален, тъй като през 2014 г. се навършват точно 50 години от появата на първия Mustang. Най-новата версия на модела ще разчита на 2,3-литров 16-клапанов турбодвигател, а колата ще се предлага както с автоматична, така и с механична скоростна кутия.

Volvo V60 Sports Wagon

Колата, която натрупа доста фенове както в Европа, така и в САЩ, ще се появи по автосалоните още през януари 2014 г. Безопасността, която е сред основните характеристики на Volvo от десетилетия, има сериозен отпечатък и в новото V60 Sports Wagon, което ще може да спира само при опасност на пътя пред себе си дори да се движи с 50 км/ч. И при този модел обаче засега не се знае срещу каква сума човек ще може да се сдобие с него.

Cadillac ELR

Този автомобил, който ще се представи на широката публика още през януари догодина, става поредният член на хибридната гама на General Motors. Задвижването му ще бъде поверено на 1,4-литров бензинов турбомотор, допълнен от електродвигател. В разработването му е приложена технологията на електромобила с удължен пробег Chevrolet Volt, благодарение на което Cadillac ELR ще изминава по над 56 км с до изчерпване на капацитета на батерията.

Tesla Model X

След всичко изброено дотук, може би най-очакваният модел на 2014 г. е най-новото попълнение в семейството на Tesla. Инженерите на смятаната за най-иновативна компания в света обещават Model X да бъде съчетание между стилен SUV и комфортен миниван. Интересен момент е, че вратите ще се отварят вертикално като при спортните модели. Колата ще има и други такива характеристики, като например ускорение от 0 до 100 км/ч за 5 секунди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай