Най-богатият българин с надница 65 бона на ден

За една година нашенецът е натрупал 14,3 млн. лв.

Най-богатият българин с надница 65 бона на ден | StandartNews.com

София. Близо 65 000 лв. печалба на ден. Това е декларирал нашенец, който има най-високия доход за 2012 година, сочат данните на НАП.

Само за миналата година от договори по трудови правоотношения и граждански договори той е спечелил общо 14,3 млн. лв, сочат данните в подадената от него декларация.


Първите 50 от списъка на данъчните отличници са придобили 117 млн. лв. общо през 2012 г. За сравнение през миналата година топ 50 данъкоплатци са посочили в декларациите си общо 98 млн. лв. доходи. Данните сочат още, че през 2013 г. в първите 10 по декларирани доходи са шестима столичани, двама от Велико Търново и по един представител на морските Варна и Бургас.


От началото на годината досега в офисите на НАП в цялата страна са приети 169 000 декларации за облагане на доходите на физическите лица от 2012 г. Близо 10% от тях са подадени чрез Интернет.


Декларацията за облагане на доходите на физическите лица може да бъде изтеглена от интернет сайта на Националната агенция за приходите (НАП) - www.nap.bg. Формулярите се подават до 30 април 2013 г., като декларираният данък за довнасяне по годишната декларация трябва да бъде внесен в същия срок.
5% отстъпка ползват гражданите, които изпратят декларацията си по електронен път, подписана с електронен подпис в срок до 30 април 2013 г.


Както през миналата година, клиентите на НАП ще подават само онези приложения от декларацията, които са попълнили, тоест няма да се налага да разпечатват и подават цялата данъчна декларация.
Повече информация, както и помощ при попълване на преводните нареждания и пощенските записи за плащане на дължимия данък, както и данъчните декларации, клиентите на НАП могат да получат на информационния телефон 0700 18 700 на цената на един разговор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай