Понеделник,

Най-добро българско вино и златна победа за Katarzyna Reserve 2017

От: Стандарт -
217
Най-добро българско вино и златна победа за Katarzyna Reserve 2017
A
A
A
  • Katarzyna Estate затвърди позициите на българското вино на световната винена карта

 „Най-добро българско вино“ и четири златни медала спечели Katarzyna Estate на един от трите най-престижни световни конкурси за вино -  Mundus Vini Summer Tasting 2021.

Katarzyna Estate Reserve 2017 получи престижния трофей “Best of Show“ –(„Най-добро българско вино“), с което затвърди позициите на България като първокласен производител, достоен да  застане редом до най-утвърдените страни производителки на качествени вина. За шести път Katarzyna Estate получава признанието за най-добро българско вино от професионалното жури на световното винено състезание.  Това е резултат на постоянството в качеството на вината, които избата предлага на българския и световните пазари вече 15 години.

Златни отличия получиха Katarzyna Reserve 2017, Encore Syrah 2019, Contemplations Merlot & Malbec 2019, The Estate Merlot 2019, сребърен медал  - The Estate Chardonnay 2019.

Katarzyna Estate участва само в най-големите и сериозни винени конкурси. Вината на избата са символ на качество и отлично маркетиране, с което допринасят за развитието на имиджа на България, като винопроизводител на световно ниво. До този момент избата е носителка на над 400 винени трофея.

Mundus Vini е един от трите най-престижни световни винени конкурси и това е 29-тото му издание. Журито е съставено от около 200 винени експерти –  технолози, уайнмейкъри, професионални търговци, винени журналисти с висока експертиза при дегустацията на вина. Принципът на оценка е сляпа дегустация, като пробите се разпределят за тестване по категория, произход, ниво на качество, аромат, а самата оценка се базира на 100-точковата схема на Международната организация по лозата и виното (OIV), призната от Международната организация на енолозите (UIOE).

Наградените вина на Katarzyna Estate ще бъдат представени в откритата дегустационна зона на Mundus Vini в рамките на най-големия и най-посещавания търговски форум в Европа - ProWein.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички