Наш манастир праща мед на германците

Наш манастир праща мед на германците | StandartNews.com

Екологичен мед, произведен в градините на Клисурски манастир "Св. св. Кирил и Методи" ще бъде изложен на български щанд в Берлин.

Най-голямото в света Международно изложение за земеделие ще отвори врати на 16 януари. Клисурският манастир е действащ девически манастир и е четвъртият по големина в България. Освен вкусния мед страната ни ще представи традиционни продукти, като вино, бяло саламурено сирене, био телешко месо. Те ще бъдат изложени в традиционната българска къща и всеки ще може да им се наслади. Очаква се БГ щандът да бъде посетен от федералния министър за прехраната и земеделието Кристиан Шмид и министъра на земеделието на Латвия Янис Дуклавс.

Над 1600 изложители от 70 държави ще представят своите продукти. БГ щандът ще бъде открит от министъра на земеделието Десислава Танева. По време на посещението си в Берлин тя ще се срещне с министрите на земеделието на Бавария, Молдова, Монголия, Грузия, Румъния Австрия и с председателя от германска страна на работната група Земеделие и ХВП в рамките на Българо-германския съвет за коопериране.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай