Над 5 млн. лв. инвестира „Карлсберг" в пивоварна

Над 5 млн. лв. инвестира „Карлсберг" в пивоварна | StandartNews.com

Благоевград. Над 5 млн. лева ще инвестира „Карлсберг – България" в пивоварната в Благоевград и в маркетинг за развитие на марката „Пиринско" през тази година. С това вложените в завода и бранда средствата за тригодишния период от 2011 г. насам ще надхвърлят 20 млн. лева. Фокусът тази година е върху поддръжка и развитие на производството и логистиката, както и въвеждане на нови продукти и засилена комуникация.

Една от иновациите е пускането на пазара на „Пиринско Радлер". Напитката предлага доказаната комбинация от бира и лимонов сок в съотношение 40:60 с 2% алкохолно съдържание. Според данни от потребителско проучване, направено на принципа на "сляп тест", питието е безспорен лидер на вкусово ниво в категорията у нас.

Производството започна тази седмица, а опаковките, в които ще се предлага, са стъклена бутилка 0,5 л., 1,2 л. ПЕТ и кен 0,5 л. Очакванията на Карлсберг България са „Пиринско Радлер Лимон" да комбинира потенциала на една от най-бързо растящата марка бира и най-бързо растящата продуктова категория на бирения пазар у нас – тази на бирените миксове.

По данни за първите четири месеца на тази година марката „Пиринско" постига 32% ръст на продажбите на национално ниво спрямо миналата година и достига пазарен дял от около 8%. В т. нар. домашен регион (Благоевградска област и в близост) пък пазарният дял вече надхвърля 43%.

Последните данни показват категорично, че Пиринско вече е стабилно в ТОП 5 на най-предпочитаните бири у нас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай