НА ФОРУМ НА СТАНДАРТ: Дончев помага на зона "Загоре"

Започна дискусията на "Стандарт" за бъдещето на новия комплекс

НА ФОРУМ НА СТАНДАРТ: Дончев помага на зона "Загоре" | StandartNews.com

Съвети за развитието на зона „Загоре” в Стара Загора ще даде вицепремиерът Томислав Дончев. Той участва в дискусията на „Стандарт” и общината, посветена на бъдещето на зоната и развитието на професионалното образование в града, която започна преди минути. Дончев ще представи и политиката на правителството за развитието на индустриалните зони у нас.

Над 100 представители на изпълнителната, законодателната, местната власт, бизнеса и научните срещи се събраха в залата на общинския съвет, за да начертаят пътна карта за превръщането на зона „Загоре” в желано място за големи чужди инвеститори.  Международни компании вече проявяват интерес, наесен ще бъдат поканени първите от тях.

Зоната бе създадена преди малко повече от година по инициатива на община Стара Загора и местния бизнес и в партньорство с държавната компания "Индустриални зони" - АД. Планът за бъдещето й бе начертан отново на форум на "Стандарт" - на 4 декември 2017 г. Зоната е вече е готова. Тя стартира с 115 дка терени в източния край на града в района на кв. "Зора" и бившия азотно-торов завод. "Терените са разделени условно на 11 имота от 4 до 11 дка", припомни шефът й Радослав Танев.

Очаквайте подробности!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай