Мъск забогатя с $11,5 милиарда за седмица

Акциите на Tesla скочиха със 7,4 процента

Мъск забогатя с $11,5 милиарда за седмица | StandartNews.com

Общата стойност на активите на американския предприемач Илон Мъск и ръководител на Tesla и SpaceX, нарасна с 11,5 млрд. долара само за седмица, обяви списание Forbes. 

Според изчисленията на изданието, състоянието на бизнесмена е достигнало $ 184,3 млрд. Акциите на Tesla са нараснали със 7,4% тази седмица. В резултат на търговската сесия в САЩ в петък стойността на ценните книжа достигна $ 852,23.

Агенция Bloomberg оценява общата стойност на активите в маската на $ 203 млрд. Основната причина за нарастването на състоянието на маската за годината е ръстът на капитализацията на Tesla. В началото на 2020 г. тя беше под 100 милиарда долара, а сега надхвърля 800 милиарда.

Както отбелязва Форбс, Мъск е класиран номер едно в списъка на 10-те най-богати предприемачи в света, които са реализирали най-много печалби през седмицата. Той се оценява на общо 74 млрд. Долара. Колин Джън Хуанг, основателят на китайската платформа за онлайн търговия Pinduoduo, е на второ място в този списък. Състоянието му се увеличи с 10,7 млрд. Долара през отчетния период в светлината на нарастващата популярност на платформата.

Списъкът включва и основателите на американската корпорация Google, която сега е част от холдинга Alphabet, Сергей Брин и Лари Пейдж. Първият стана по-богат с $ 10.4 млрд., Вторият - $ 10 млрд. Alphabet по-рано тази седмица представи корпоративни отчети, които инвеститорите оцениха положително.

Състоянието на главния изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос, според изчисленията на Forbes, е нараснало със 7,7 млрд. Долара, до 194,7 млрд. Долара. В резултат на търговската сесия в САЩ в петък стойността на ценните книжа на Amazon беше 3 352,15 долара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай