Министърът на икономиката се готви за тежка зима

Бизнесът и синдикатите ще бъдат нашите партньори, каза Никола Стоянов

Министърът на икономиката се готви за тежка зима | StandartNews.com

Ще разчитам на приемственост. Каквото хубаво е правено, ще се надгражда. Това каза служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов по време на представянето на екипа си и приоритетите в работата на ръководената от него институцията, предаде  Novini.bg.

Част от екипа ни, която днес не е с нас, е бизнесът - работодателските организации. Ще разчитам много на тях, както и на синдикалните организации, заяви Стоянов.

Имаме уговорка с министър Пулев да работим в тясно сътрудничество с Министерството на иновациите и растежа, добави той.

Икономическият министър обяви какви краткосрочни задачи, свързани с подготовката за идващата зима, са си поставили във ведомството.Всички са на едно мнение – очакват ни тежки дни. Тежки дни очакват както хората, така и бизнеса в България. Трябва да да използваме оставащите дни до зимата, за да се подготвим за тези трудни времена, посочи Никола Стоянов.

По отношение на газа – зам.-министър Данчев е участник в кризисния щаб, съдействаме с каквото можем. Възложено ни е и е започнала анкета сред бизнеса - колко предприятия използват газ, колко биха могли да минат на друго гориво. Ние със сигурност ще бъдем гласа на бизнеса в този щаб. Ние имаме нашите приоритети, но през цялото време ще търсим мнението на бизнеса и на синдикалните организации, отбеляза министърът.

От ведомството припомнят, че министър Стоянов вече започна срещи с работодателските и синдикалните организации за представяне и обсъждане на мерките за българската икономика. Тези разговори продължават в следващите дни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай