Министър Добрев: До ноември приватизират ВЗМ-Сопот

Министър Добрев: До ноември приватизират ВЗМ-Сопот | StandartNews.com


Пловдив. До два месеца и половина ще бъде приключена процедурата по приватизация на ВМЗ Сопот. Това каза при посещението си в Пловдив икономическият министър Делян Добрев, предаде Фокус.

Трима кандидати, стратегически инвеститори, са подали оферти. Те вече имат допуск от ДАНС, което е едно от важните изискванията за участие в процедурата, каза Добрев. По този начин ще бъдат съкратени сроковете за приватизацията, която трябваше да приключи до 165 дни. От тях три месеца се спестяват за проучване от ДАНС.

Купувачите са стратегически - с определени обороти от специфична дейност, поясни министърът. Очаква се да се види кой от тях ще даде най-добра оферта за дружеството. Гарантирано е, че няма да се променя дейността, няма да се освобождават хора, няма да се променят и възнагражденията на работниците. Целта е да се намери трайно решение за дружеството. И тримата кандидати са български фирми, като единият от тях е адвокатска кантора, предстои да се види от името на кой клиент е закупила документи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Цецо
Коментирай