Месечен доход над 120 000 лева? Ето колко са го получавали

Финансовият министър Асен Василев отговори на депутатски въпрос

Месечен доход над 120 000 лева? Ето колко са го получавали | StandartNews.com

Малко над 18 000 българи са декларирали през 2020 година доход над 120 000 лева за година. Това става ясно от отговор на министъра на финансите Асен Василев на депутатски въпрос на Крум Зарков от БСП, пише pariteni.bg.

Общо на тези лица е начислен данък върху доходите на физическите лица в размер на близо 587 млн. лева, се посочва още в документа. В него се допълва, че платеният през 2020 г. данък върху доходите от дивиденти възлиза на 314,623 млн. лв. Броят на физическите лица, получатели на доходи от дивиденти и ликвидационни дялове, които могат да бъдат еднозначно определени с уникален идентификатор, е 154 342.

Министър Василев уточнява, че освен посочените лица, съществуват и лица, получатели на доходи от дивиденти и ликвидационни дялове, които не могат да бъдат идентифицирани поради следните причини: защото са чуждестранни физически лица без посочен идентификатор или попадат в случаите с посочен общ размер на доходите от дивиденти по чл. 38, ал. 1 от ЗДДФЛ с годишен размер до 100 лв. на физическо лице, когато платецът на дохода посочва единствено общия брой на получателите на тези доходи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай