"Мениджър" събира "Зеления кръг"

«Еко образование, еко интелигентност, еко промяна» е надсловът на юбилейното издание на "Зеления форум"

"Мениджър" събира "Зеления кръг" | StandartNews.com

Еко образование, еко интелигентност, еко промяна – списание «Мениджър» задава нови цели в 10-то юбилейно издание на Зеления форум

Министърът на околната среда и водите Нено Димов и столичният кмет Йорданка Фандъкова ще бъдат сред основните участници в предстоящия 10-ти юбилеен «Зелен форум» на списание «Мениджър».

«Еко образование, еко интелигентност, еко промяна» е надсловът на събитието тази година, в което списание „Мениджър“ ще насочи фокуса върху идеята за създаване и постепенно налагане на модел на образование за устойчив бизнес.

На форума, който ще се проведе на 18 юни от 13 часа в галерия „Оборище“, списание „Мениджър“ ще събере визионери, които насърчават училищата да преподават и да моделират образование за устойчив бизнес и устойчиво развитие на общността. Ще даде думата на лидери, които знаят как екологична интелигентност, която предоставя способността да се учи от опита и да се справя ефективно с проблемите на околната среда, ще доведе до промени в различните индустрии и в индивидуалните действия и поведение на всеки жител на планетата.

Форумът ще протече в два панела с модератори Тодор Бургуджиев, изпълнителен директор на ЕКОПАК България и Юлиян Попов, главен консултант на Европейската климатична фондация за Централна и Източна Европа.

На прага на следващото десетилетие, организаторите на форума събират в юбилейното издание и своите многобройни съмишленици от бизнеса, които в годините се присъединиха към инициативата на списанието за формиране на отговорна към зелените идеи и политики общност – «Зеленият кръг». Какъв е приносът на тази общност към опазването на ресурсите и природата у нас в последните 10 години, ще стане ясно от специално изготвен по поръчка на «Мениджър» анализ, който ще бъде представен от Боян Рашев, управляващ партньор в denkstatt. В края на събитието ще бъдат обявени и новите цели на Зеления кръг за следващото десетилетие.

Специална изложба «10 години Зелена трансформация» е съпътстващото събитие за юбилея на форума. Тя може да бъде видяна на 18 юни в Галерия «Оборище 5».
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай