McDonald's пусна луксозен сандвич за 9 евро

McDonald's пусна луксозен сандвич за 9 евро | StandartNews.com

Берн. McDonald's пусна луксозен бъргър на цена от 9 евро (17 - 18 лева) като част от новото си „гурме" меню в Швейцария. То е разработено съвместно с известния швейцарски готвач и телевизионен водещ Рене Шудел.

Веригата за бързо хранене обикновено промотира предимно евтини менюта, но явно швейцарските клиенти са различни. Говорителят на компанията САЩ например казва, че не планират да не стресират американските потребители с подобни предложения.

Луксозният сандвич се нарича The Prime съдържа 180-грамово телешко кюфте, сирене, бекон, рукола и специален сос. Ако си го поръчате с картофки и напитка, той ще струва дори 13 евро (около около 25 лева).

Заедно с това в Швейцария върви и реклама на изисканото фаст фууд меню The Signature, която твърди, че The Prime има „всичко – характер, вкус и размер".

Пред CNBC финансисти коментират, че подобни ходове надали ще помогнат особено на McDonald's, чиито акции през миналата година поевтиняха с 3%. ABC пък иронично пита: „Какво ще е следващото в менюто – трюфели и гъши пастет?"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай