„Луфтханза Техник София" разкрива 165 работни места

„Луфтханза Техник София" разкрива 165 работни места | StandartNews.com

165 нови работни места ще разкрие „Луфтханза Техник София". Това стана ясно по време на посещение на министъра на икономиката Теодор Седларски и неговия заместник Лъчезар Борисов в производствената база на „Луфтханза Техник София" и „България Ер Меинтенанс" ЕАД. За съвместния си инвестиционен проект „West Wing Extension Project: Разширяване на база за ремонт и поддръжка на самолети" те получиха миналия месец награда „Златен бик" от министър Седларски в категорията „Инвестиция в разширяване на бизнеса" по време на годишните награди „Инвеститор на годината", организирани от Българската агенция за инвестиции (БАИ). На срещата присъстваха още изпълнителният директор на „Луфтханза Техник София" ООД Даниел Хофман, изпълнителният директор на „Бългериан Еъруейз Груп" ЕАД Пламен Атанасов, мениджърът Корпоративно развитие „Луфтханза Техник София" Бернхард Линдорфер, както и изпълнителният директор на БАИ Стамен Янев.

Домакините, в лицето на г-н Даниел Хофман, представиха на министър Седларски инвестиционния си проект, който е в размер на 69,8 млн. лв. и предвижда разкриването на 165 нови работни места. С планираната инвестиция ще се изгради ново модерно съоръжение за ремонтно-техническо обслужване на ширококорпусни самолети от фамилията Airbus - 330/340, както и за най-големия в света пътнически самолет А380. Изпълнителният директор на „Луфтханза" Даниел Хофман сподели, че преди 10 години са избрали България за инвестиционна дестинация, привлечени от спокойния бизнес климат, членството на България в ЕС и географското положение на страната ни. „От тук покриваме цяла Европа, Русия, но също и Арабския полуостров и Северноафриканския пазар", поясни той.

Даниел Хофман подчерта, че тук се чувстват спокойни и много добре приети още от първия момент. Изпълнителният директор на „Бългериан Еъруейз Груп" ЕАД Пламен Атанасов допълни, че всички тези фактори са причина за голямо доверие, което съществува от страна на германския инвеститор: „Доверието в компанията беше толкова голямо, че разширихме не само производствената си платформа, но и развихме „Луфтханза Техник София" като най-важния център на компанията извън Германия".

В рамките на дискусията бяха обсъдени и конкретни стъпки, които е необходимо да бъдат предприети от органите на изпълнителната и местната власт, както и от конкретни компании, за да се оптимизира процесът по инвестиране и реализиране на проекта по разширяване. Беше поставен акцент и върху недостига на специалисти с техническа и инженерна насоченост, която от дружеството компенсират с инвестиции в обучение на кадри, идващи не само като студенти от техническите университети, но и след завършването си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай