Лудница с пратките от Черния петък

Не стигат куриери, хората недоволстват

Лудница с пратките от Черния петък | StandartNews.com

Забавени пратки и объркани товарителници или изобщо неполучени стоки са сред най-честите оплаквания от куриерите през последните дни.

Рекордният Черен петък, на който българите похарчиха милиони за подаръци и услуги, доведе до масова забава на пратките у нас.

При нормална обстановка, пратките обикновено пристигат до ден-два до потребителя. Сега обаче има минимум двойно забавяне, дори повече. В някои от сайтовете за пазаруване всъщност посочват, че времето за доставка на стоката е удължено.

Най-често куриерите бавят пратките въпреки приготвената за изпращане от търговеца пратка. За поръчани детски стоки на 15 ноември още в началото на тазгодишната кампания, но неполучени,допълва и Монитор.

„В момента всички куриери са претоварени и обслужват адресите и офисите за доставка със закъснение“, пише на сайта си голям онлайн магазин.

Черният петък наистина е черен за куриерските фирми, чиито мрежи се претоварват, а обемите на стоки, които трябва да бъдат доставени, надхвърлят няколко пъти тези на обичайната дневна база. А справките показват, че електрониката, козметиката и дрехите са най-купувани в този период от годината.

От Комисията за защита на потребителите съветват потребителите да пазаруват от надеждни електронни магазини. Но това невинаги е пълна гаранция, че ще получат стоката навреме.

Обикновено тези, които предлагат услугите си трайно на пазара, намират начини за дублиране на доставчици и т.н., които да се опитат в максимално кратки срокове да решат проблема, дори и такъв да възникне, обясняват от комисията.

Обезщетение за забавяне на доставката е допустимо при претърпени вреди, които трябва да бъдат доказани.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай