Липса на изложбена площ отказва фирми от участие в панаир в Добрич

Липса на изложбена площ отказва фирми от участие в панаир в Добрич | StandartNews.com

Във вторник за 22-ри път в Добрич се открива специализираното изложение „Борса за семена и посадъчен материал", като тази година има отлив от около 15 фирми – традиционни изложители, съобщават организаторите на борсата „Добрички панаир" АД. Причината за отлива е липсата на изложбена площ на дружеството, организиращо и и в края на лятото най-голямото специализирано изложение в региона „Селското стопанство и всичко за него".

От „Добрички панаир" споделят, че през последните години нетрадиционно в борсата за семена и посадъчен материал се включват фирми, предлагащи селскостопанска техника и прикачен инвентар. И докато в годините досега това е било възможно – като разполагат машините и техниката в площите около спортна зала „Добротица", сега след реновирането на спортен комплекс „Простор", който се намира в градския парк на Добрич, обновен с европейски средства, това е невъзможно. По традиция фирмите, предлагащи семена и посадъчен материал ще бъдат вътре в залата, където ще има щандове.

Общината е предложила терени встрани от залата, но фирмите не ги одобрили и това е причина за отлив на около 15 традиционни изложители да не дойдат в Добрич, заявяват от „Добрички панаир". В края на миналата година бившият земеделски министър Венцислав Върбанов предложи на общинските съветници да инвестира чрез асоциацията, която ръководи, в изграждането на изложбен комплекс за провеждане на селскостопански панаири. По нареждане на кмета Йордан Йорданов, бе сформирана комисия, която да направи оценка на предложението.

Специализираната борса ще продължи до 6 февруари и в рамките на петте дни на форума земеделските производители ще имат възможност да направят своя избор и да си осигурят най-добрите продукти за сеитбена кампания 2016 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай