Вторник,

Левон Хампарцумян с прогноза за цените. Ще поевтинее ли хлябът?

От: СТАНДАРТ -
4297
Левон Хампарцумян с прогноза за цените. Ще поевтинее ли хлябът?
A
A
A

Нулевата ставка на ДДС ще помогне на хората от бранша да спечелят малко повече, смята банкерът

Ще падне ли цената на хляба при нулева ДДС ставка? Отговор на този въпрос даде банкерът Левон Хампарцумян. Той бе категоричен: мярката няма да доведе по поевтиняване на насъщния.

Тя ще даде възможност на бизнеса да спечели малко повече или да покрие някои разходи, каза Хампарцумян в интервю за Нова тв.

„Производството и търговията с хляб в много голяма степен е в сивата зона и държавата много трудно успява да се пребори. Мярката има смисъл от гледна точка на изсветляване”, заяви банкерът. Според него обаче подобна мярка не може да остане прекалено дълго.

„В момента ние не сме в криза. Българската икономика расте, експортът расте, безработицата е ниска. Заплатите догонват икономическия успех, не обратното”, Хампарцумян. 

Банкерът коментира още, че в момента не става въпрос само за криза след COVID и войната. „Дошло беше време веригите за доставка да се скъсяват, да се направят по-устойчиви”, смята той.

„Утре ще се взимат стратегически решения – къде ще бъдат разположени производствени мощности, важна инфраструктура. Ако нашата позиция е неустойчива, това означава, че други, които изглеждат по-устойчиви и мотивирани, да получат повече, отколкото ние”, заяви Левон Хампарцумян.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com