Вторник,

Летище София с примамлива изненада за пътниците (СНИМКИ)

От: Иван Ватахов -
1710
Летище София с примамлива изненада за пътниците (СНИМКИ)
A
A
A

Софийското летище сключи договор с фирмата "Дюфри" за дейността в търговските зони за период от осем години и половина. Фирмата бе избрана след международна тръжна процедура и ще управлява общо тринадесет магазина, съобщават от аеропорта.

Преобразяването на търговската зона на най-голямото международно летище в България е част от концепцията на летищния оператор „СОФ Кънект“ за подобряване на пътническото преживяване. „Пътуващите през летище София заслужават най-доброто обслужване. Доверихме се на Дюфри, защото те са световна компания, която ще осигури високо качество на услугите и ще промени облика на търговските зони. Тази промяна е част от мащабната трансформация на летище София, която вече изпълняваме,  каза Хесус Кабайеро, изпълнителен директор на летище София.

Компанията ще поеме експлоатацията на съществуващите търговски площи на общо 1433 кв. м, като създаде два нови обекта на Терминал 2. Първият магазин ще бъде с площ 1800 кв. м, като пътуващите ще преминават директно през него преди да стигнат до полетния си изход. Другият магазин с площ 170 кв. м е предназначен за пристигащите пътници.

В обновените търговски площи пътниците ще могат да избират от световноизвестни марки, нови продукти и ексклузивни предложения. Силен акцент ще бъде поставен в асортимента от български продукти, които отразяват вкуса на страната и запознават гостите на столицата с традициите на България.

В коментар за новия договор Алберто Иглесиас, главен оперативен директор за Средиземноморието, Източна Европа и Близкия изток на избраната компания, заяви: „Dufry се гордее, че бе избрана в тази процедура. Бихме искали да благодарим на летище София за доверието, което ни гласува. Като водещ световен търговец на дребно в сферата на пътуванията, ние ще използваме нашите обширни познания и опит, за да повишим нивото на услуги при пазаруването на летището за над седемте милиона пътници, които посещават летище София всяка година. Ключов елемент на новия walk-through магазин ще бъде интегрирането на дигитални технологии.“


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com