Летище София и Националният борд по туризъм ще рекламират България

Двете организации ще работят с правителството за облекчен визов режим

Летище София и Националният борд по туризъм ще рекламират България | StandartNews.com

Националният борд по туризъм (НБТ) и „СОФ Кънект“, оператор на летище София, ще работят заедно за популяризиране на България като атрактивна туристическа дестинация, съобщава концесионерът на аерогарата.

На среща между Красимир Гергов, председател на борда на директорите, Мартин Захариев, заместник-председател на борда, Поли Карастоянова, изпълнителен директор на НБТ, проф. Стоян Денчев и Хесус Кабайеро, изпълнителен директор на „СОФ Кънект“ и екипа му бе постигната договореност двете страни да обединят усилията си за развитие на устойчива туристическа индустрия и популяризиране на България като атрактивна дестинация.

Двете организации се договориха още да работят съвместно с правителството за облекчаване и дигитализиране на процедурите по издаване на визи за граждани извън ЕС, което значително ще увеличи туристите в България, а освен това ще стимулира и авиокомпании да открият нови линии към София.

Страните се обединиха още около необходимостта от съвместна работа в посока единна комуникация на бранда България и важността на това как летище София посреща посетителите, като основна входна точка на страната.

Развитието на плана за нови самолетни дестинации и преговорите на столичното летище с авиокомпаниите ще бъдат задълбочено обсъждани с туристическия бранш занапред, като така значително ще се повиши ефективността, стана ясно още на срещата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай