Култови барове в София прохождат отново

Има несигурност сред клиентите, казват от персонала

Култови барове в София прохождат отново | StandartNews.com

Премахването на извънредното положение у нас съвпадна и с рязкото затопляне на времето. Хората изскочиха като отвързани навън, което бе очаквано. Заедно с това заведенията в столицата започнаха отново да правят опити за връщане към по-нормален живот, след като здравното министерство им даде указания как трябва да работят.

Една разходка из града показва, че най-бързо връщане към "новата нормалност" има по заведенията на Витошка.

Столичната "Шанз Елизе" е претъпкана от народ, както и повечето барове и кръчми. Това също бе очаквано, тъй като е най-атрактивното място в София в това отношение.

Пробуждането за този бизнес след двумесечната изолация обаче съвсем не е повсеместен.

Нещо повече - култови от доста години барове тръгват на бавна скорост към нормален живот.

Сега нещата зависят много от местопожението и откритата площ, с която те разполагат. "Разстояние от 2 метра между масите навън не ни устройва. На този етап не сме сигурни дали ще отворим", казаха управители на един от най-култовите барове в центъра на София за последните години.

В крайна сметка те решиха да отворят, защото заведението липсва на много клиенти и от средната възраст, свикнали да се отбиват там. Въпреки малкото място навън, с което разполагат. Има още един такъв бар на морето в Лозенец, който също е притегателен за голяма част от известните столични купонджии.

Друг легендарен бар в столицата, близо до стадион "Васил Левски", също постепенно привиква към новата обстановка. Там градината обаче е голяма и постепенно се пълни с хора.

"В никакъв случай нещата не са както преди. Хората идват, защото са се наскучали затворени, но са предпазливи и има притеснение. Правят си сметка и на поръчките, защото има неизвестност за бъдещето.

Някои пък се сърдят, като им казваме да слагат маски, когато отиват до тоалетната.

Ситуацията е трудна, много от нашия персонал е съкратен, заплатите са намалени. Все пак се борим, дано нещата лека полека да тръгнат", разказаха от персонала на заведението.

 Вече бяха регистринани и куп нарушения в столични заведения с разпоредбите на здравния министър за отстояния между масите, дезинфекции и още ред неща,, свързани с епидемичната обстановка.

Има и много столичани, които са отрицателно настроени срещу безразборното скупчване на хора в някои барове в центъра на столицата, коментираха също от персонала.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай