КРИБ с награди за социална отговорност

Отляво надясно: заместник-председателя на КРИБ инж. Иван Бойков, представител на Каменица АД, със специалната награда на КРПИБ, предс. на КРИБ -Хасково и учредител на наградите Стефан Димитров

КРИБ с награди за социална отговорност | StandartNews.com

Учредените в Хасково награди за корпоративна социална отговорност ще станат национални. Това обяви по време на четвъртата церемония по връчването на грамотите в залата на областната администрация в Хасково зам.-председателят на КРИБ инж. Иван Бойков.

Първите награди за "Социално отговорна компания - партньор на община" бяха връчени през 2013 година. Техен учредител е председателят на регионалната структура на Конфедерацията в Хасково Стефан Димитров.

В първото издание шест от общините в Хасковска област номинираха 30 свои партньори от бизнеса. В тазгодишното 4-то издание бяха връчени 33 грамоти за корпоративна социална отговорност на фирми от цялата страна, работещи на територията на региона.

„Капиталът на бизнеса са не само парите, капитал са и хората, и доверието. Затова призовавам бизнеса да продължава да е социално отговорен, да допринася колкото се може повече за развитието на нашето общество", посочи в обръщението си заместник-председателят на КРИБ.

Пред бизнеса и местната администрация заместник-председателят на 34 НС Иван Иванов призна, че полиците са им длъжници. Има още върху какво да се потрудим. Длъжници сме ви в много сфери- на съдебната система и справедливостта при решенията й, за създаването на работеща администрация с облекчени процедури за инвеститорите и по отношение на възможността за създаването на необходимите на бизнеса кадри.", посочи той.

„Хасковска област е на кръстопът и затова има много потенциал за развитие. Бизнесът в една община може да направи така, че тя да има подем", подчерта председателят на КРИБ -Хасково и учредител на наградите Стефан Димитров. Като пример за добро взаимодействие между мастната, държавната власт и бизнеса той посочи Свиленград.

За първи път на церемонията бяха връчени и две специални награди, извън тези на общините. Даде ги КРИБ на "Каменица" АД и на "Глобъл Линк" ООД за добри резултати не само на местната ,но и в националната икономика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай