Край! Казаха сбогом на култова кола

Какво решение взеха в Ауди

Край! Казаха сбогом на култова кола | StandartNews.com

Важно решение за култов автомобил, любимец на феновете от дълги години. 

Компанията Audi ще се сбогува с Audi R8 на пистата "Лагуна Сека" в САЩ по време на тазгодишната Седмица на автомобилите в Монтерей. По време на събитието, Audi R8 ще направи последните си обиколки около легендарната писта, заедно с изцяло електрическото Audi RS e-tron GT.

Audi R8 беше най-мощният сериен модел на марката, когато дебютира преди 15 години. Audi R8 е истински чистокръвен спортен автомобил със силно състезателно наследство, което споделя 50% от частите си със състезателния автомобил Audi R8 GT3 LMS.

Като благодарност към наследството на R8 в моторните спортове, Audi R8 ще дебютира в Седмицата на автомобилите в Монтерей с уникален екстериор, създаден от Франк Ламбърти, дизайнер на първото поколение на Audi R8.

В чест на последните обиколки на пистата "Лагуна Сека" в САЩ, всяко Audi R8 ще получи рисунка на покрива на прочутото състезателно трасе.

Последното Audi R8 разполага със същия атмосферен двигател V10, който се намира в състезателната кола R8 LMS, като никой друг модел на Audi не е по-тясно свързан със състезанията. Моделът се R8 V10 се задвижва от 5,2-литров V-образен 10-цилиндров атмосферен бензинов двигател FSI.

Audi ще продължи дългогодишната си традиция да дава енергия на автомобилните ентусиасти от цял свят на годишната Седмица на автомобилите в Монтерей.

На 17 август Audi ще отпразнува миналото и ще покаже бъдещето с автомобилен дисплей в "Легендите на аутобана", който ще включва две мощни купета R8 V10, един модел със задно задвижване, заедно с пълната моделна линия Audi e-tron: RS e-tron GT, Q4 Sportback e-tron, Q8 Sportback e-tron и Q8 e-tron SUV.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай