Кой има честта да седне на стола на Безос?

Анди Джаси е ветеранът в компанията

Кой има честта да седне на стола на Безос? | StandartNews.com

Джеф Безос напусна поста на главен изпълнителен директор на онлайн гиганта "Амазон" (Amazon) на 27-ия рожден ден на компанията.

Кой обаче има честта да седне на стола на най-богатия човек в света?

Бивш служител на "Амазон" описва Анди Джаси пред Business Insider като: "Лидер с огромно доверие в екипа си. Трябва обаче да сте подготвени за всяка среща с него и то на най-високо ниво. Той е акула, която надушва капка кръв на 100 мили" (около 160 км).

Допълнително доказателство за вниманието му към детайла е желанието му лично да одобрява всяко съобщение на компанията към медиите.

"Анди ще представлява компанията, когато Конгресът или други институции се обадят и поискат от него отговори на сериозни въпроси", каза Джон Росман, изпълнителен директор на "Aмазон" в началото на 2000-та и автор на "The Amazon Way", цитиран от CNBC.

Джаси поема ръководството на компания на стойност 1,7 трилиона долара, която успя изключително успешно да се възползва пандемията. Нарастващата "зависимост" от онлайн пазаруването утрои печалбите си на "Амазон" и през първото тримесечие на 2021-а те минаха 100 млрд. долара.

"Aмазон" обаче се разследва от антитръстовите регулатори в САЩ и в чужбина. В края на миналата година Европейската комисия обвини американския гигант в онлайн търговията в нарушаване на европейските норми за конкуренцията на онлайн пазара на дребно. Според Брюксел компанията се е възползвала от данните на независими търговци на дребно, използващи нейния сайт.

Над 400 законодатели от 34 държави подписаха писмо до Джеф Безос. Те подкрепиха кампанията "Амазон" да си плати", чиито инициатори твърдят, че технологичният гигант "избягва и пренебрегва дълга си към работниците, обществото и планетата".

За личния живот на новия изпълнителен директор на "Амазон" се знае преди всичко, че е запален спортен фен. Той има голям спортен бар в къщата си и е миноритарен собственик на американския отбор по хокей "Сиатъл Кракен".

Джаси, е родом от Ню Йорк, но живее със съпругата си и двете си деца в Сиатъл, където е и седалището на "Амазон".

Въпреки че сега наследява Безос като шеф на "Амазон" - по отношение на богатството, Джаси все още е далеч от бившия си наставник - състоянието му се оценява на около 377 милиона щатски долара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай