Комисия рови за връзки с ЕРП-та

Комисия рови за връзки с ЕРП-та | StandartNews.com

София. Временна комисия, която да провери всички политици за нерегламентирани връзки с ЕРП-тата, ще бъде създадена в парламента. Идеята за проверка на властта е на БСП, научи "Стандарт" от ключови представители на "Позитано" 20.

"В БСП обмисляме създаването на подобна комисия, не е проблем да подкрепим "Атака" и в тяхното искане, но ще настояваме за по-широк обхват, за да проверим политиците за връзките им в тази посока", коментираха червени депутати.

Все още пълният текст на предложението за съставянето на временната анкетна комисия не е готов, но веднага след великденската ваканция на депутатите предложението ще бъде внесено, коментираха неофициално соцдепутати. От ДПС също дадоха да се разбере, че ще подкрепят създаването на подобна комисия. Идеята за създаването й е от преди месец и е на независимите депутати Румен Йончев и Светлин Танчев, припомниха от "България без цензура". Пръв Николай Бареков настоя за проверка на президента Росен Плевнелиев, уточниха от централата на "България без цензура". От БСП обаче са категорични, че проверката ще засегне политици от всички партии, за да не се спекулира от опозицията, че комисията се прави поръчково заради евровота.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай