Кока-Кола ХБК България организира „Финансова академия“, като част от образователната си програма #YouthEmpowered

Финансови мениджъри от компанията разкриха ценни практики и знания пред студентите от Стопанския факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“

Кока-Кола ХБК България организира „Финансова академия“, като част от образователната си програма #YouthEmpowered | StandartNews.com

Финансови мениджъри от компанията разкриха ценни практики и знания пред студентите от Стопанския факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“

 

Кока-Кола ХБК България организира „Финансова академия“, съвместно със Стопанския факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“, като част от образователната си програма #YouthEmpowered. Студентите от специалностите „Счетоводство, финанси и дигитални приложения“, „Икономика и финанси“ и „Бизнес администрация“ имаха възможността да се потопят в света на финансите и бизнеса чрез лекции и практически задачи, проведени от представители на компанията, експерти в областта.

На откриващата лекция, на 5 март, финансовият директор на Кока-Кола ХБК България, Крум Стоименов, представи темата „Как да станеш успешен CFO? Финансови трендове в следващите 10 години“. Той сподели пред студентите водещи стратегии и ключови аспекти, които са от съществено значение за успешното кариерно развитие на всеки един финансов ръководител. В рамките на близо 3-часовата среща той разкри и визията си за основните трендове в областта през следващите десет години и как те ще формират и променят ролята на финансистите.

„Когато се изправиш лице в лице с бъдещите финансови лидери на България и видиш жаждата им за знания и умения, осъзнаваш колко ценен е опитът, който можеш да им предоставиш. Той не само е ключът към тяхното успешно бъдеще, но и е основа за развитието на цялата ни финансова общност. За нас е истинско удоволствие да сме част от нещо толкова важно като обучението и развитието на следващите финансисти на България. Надявам се , че екипът ни е успял да предаде на студентите максимално ценни уроци, за да им помогнем да развият своя потенциал в пълната му сила“, сподели Крум Стоименов.

Във втората лекция, която се проведе на 12 март, Александра Стоименова – финансов мениджър в Кока-Кола ХБК България, и Мартин Мирчев – финансов анализатор в компанията, разкриха редица тайни и тенденции в областта на „Търговските финанси и бизнес партньорства“. Чрез конкретни примери и практически изследвания, те представиха на студентите сложната динамика на финансовите взаимоотношения в съвременния бизнес свят.

На 18 март, във финалната лекция от „Финансова академия“, Димитър Джонджоров, Елена Цанева и Петър Гогев, финансови мениджъри в Кока-Кола ХБК България, застанаха пред студентите и предадоха най-ценното от дългогодишния си опит в сферата, като не оставиха нито един въпрос неотговорен. Те разкриха всички неизвестни по темата „Финансов контрол и бизнес партньорство във верига на доставки. Финансово планиране и анализ”. Последната лекция провокира студентите да станат част от Coca-Cola Finance Challenge, където те, в екипи от до трима души, имат възможността да изготвят решения, по поставена задача, които предстои да представят на 26 март.

Финансовата академия е част от образователната програма на Кока-Кола ХБК България – #YouthEmpowered, която вече 7 години подпомага хиляди младежи у нас в развитието на личностните им умения и бизнес компетенции. Екипът на компанията доброволно отделя от своето лично време за развитието на младежите в инициативата и активно подкрепя професионалното развитие на участниците. Благодарение на програмата, и отдадените над 460 експерти, 25 000 младежи от цялата страна, на възраст между 16 и 26 години, са преминали успешно през редица обучения, получавайки ценни знания за успешен кариерен старт.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай