Кои са 12-те успешни компании, които се включиха в Dare to Scale?

Пощенска банка отново подкрепя иновативния бизнес с участието си в програмата за растеж DaretoScale на Endeavor

Кои са 12-те успешни компании, които се включиха в Dare to Scale? | StandartNews.com
  • Пощенска банка отново подкрепя иновативния бизнес с участието си в програмата за растеж DaretoScale на Endeavor

 

Мисли глобално, действай локално–фраза, която стана символ на шеметната глобализация на бизнеса през последното десетилетие. Но това не са просто добре звучащи думи, а изпитана истина. Устойчивият бизнес тръгва от добрите позиции на местния пазар, които ти дават тласък, енергия и стабилност да завладяваш нови пазари, да създаваш нови партньорства и да откриваш нови територии.

 

Точно това е хоризонтът пред 12-те компании, които бяха избрани да продължат във второто издание на програмата за растеж на Endeavor – DaretoScale. Пощенска банка се включва като основен партньор на бизнес-акселератора, заедно със Софтуер Груп и ИАНМСП,за да подкрепи смелите проекти на предприемачите у нас.

 

Новите бизнес лидери

Основната част от компаниите в Dare to Scale 2развиват иновативни бизнес модели в динамичния ИТ сектор. Освен тях в програмата се включва една металообработваща компания и един винопроизводител, като в групата на иновативните компании е включена и фирма от съседна Северна Македония. Всички селектирани бизнесивече са преминали ранната фаза на своето развитие и са в началото на разрастване на дейността си.Те имат доказан продукт или услуга на пазара, реализирали са оборот от поне 200 000 лв. за 2019 г., броят на служителите им не надвишава 150 души и най-важното – бизнесът им e с потенциал за глобален растеж.

 

Вижте повече за това, с какво се занимава всяка от компаниите натези успешни вече предприемачи:

  • Ardes.bg –развиват успешно търговия с компютърна и офис техника със силно онлайн присъствие и няколко магазина в големите български градове.
  • APIHawk– създаватспециализиран софтуер за автоматизация и фактуриране за хостинг и телекомуникационни компании.
  • Abilitics – създаватчатбот решения, адаптирани към нуждите на бизнеса или институциите. Заедно с Министерството на туризма създават чатбот, който отговаря на най-често задаваните въпроси от българските туристина Черноморието – от плажове и цени на шезлонги, до препоръки за културен туризъм и забавления.
  • Develiot– разработват сензори и системи за измерване, оценка, визуализация и анализ на качеството на въздуха и консумацията на водни ресурси за индустриални и обществени цели.
  • Checkout X–създават checkout решение за онлайн търговия, подобряващо клиентското преживяване, с доказанефект върху повишаване на продажбите.
  • InfiniteSolutions– предлагат услуги за разработване на софтуерни и инженерни решения. Регистрирана в Скопие, компанията работи активно спартньори в много държави в ЕС и Югоизточна Европа, включително и България.
  • Iuvo– развиват P2P лендинг платформа, която позволява да се закупуват части от кредити, отпуснати от регистрирани небанкови финансови институции.
  • Out2Bound – консултират стратегически и помагат оперативно на български технологични компании да подобряват продажбения си процес и резултати.
  • RPA Consulting–разработват решения за роботизирана автоматизация на бизнес процеси (RPA), още познати като софтуерни роботи с цел максимална оптимизация на ежедневните повтаряеми задачи във всеки бизнес.
  • SEOmax – предоставят услуги по разработване и управление на дигитални канали и реклама.
  • Inox– предлагат инженерни услуги в областта на металообработването –проектиране, разработване, конструиране, производство и монтаж, както и поддръжка на нестандартни машини и съоръжения, спрямо производствените нужди на клиента.
  • Trastena – производители на уникално вино от био малини, отглеждани в България. 

Oт септември до декември 2020 г. oснователите накомпаниите, участващи в Dare to Scale, ще участват в специализирани обучения ище работят с индивидуален ментор от мрежата на Endeavor, като ще имат възможност да се запознаят с основните играчи в предприемаческата екосистемапо време наобученията и съпътстващите ги събития. Програмата ще приключи с Demo Day за презентиране на всеки от бизнесите пред жури от утвърдени бизнес лидери.

 

Примерите за успешен бизнес са вдъхновяващи. Такива са и историите на всяка една от тези компании, които показват силата на предприемаческата енергия за развитие. И според организаторите от Endeavor има още много като тях. А най-ценна е устойчивата промяна, която носи подобна програма, защото чрез успеха на конкретните компании тя инвестира и в развитието на цялата бизнес среда.

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай