Към морето - с документ за коронавирус тест

Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова в ефира на bTV.

Към морето - с документ за коронавирус тест | StandartNews.com

Надяваме се от 15 юни да имаме късен летен сезон, в тази насока работим, зависи каква ще е ситуацията в страната, свързана с коронавируса. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова в ефира на bTV..

Към момента съветваме да не се отказват резервации, от 15 юни няма отказани нито от чужденците, нито от големите туроператори, но няма и записани нови, поясни Ангелкова.

Предвижда се създаване на приложение, което да показва капацитета на плажовете, т.е. колко места са свободни, за да няма струпване на хора.

Освен това се обмислят декларации, с които пристигащите ще заявяват, че не са носители на коронавирус, което изисква да се прави тест, преди да се тръгне на път, обясни Ангелкова.

Ще се следи ситуацията, междувременно се готвим с оптимизъм за късния летен сезон, разработили сме указания и препоръки, съгласуваме с МЗ и щаба, важно е как на световно ниво се развива коронавируса, важно е какво се случва и в останалите държави, щабът не е казал няма да има сезон, но не е казал и да няма записване.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай