Хуауей с подкрепа за талантливи бг студенти

Технологичният гигант подписа меморандум за сътрудничество с ВУТП.

Хуауей с подкрепа за талантливи бг студенти | StandartNews.com

Хуауей Технолоджис България и Висшето Училище по Телекомуникации и Пощи (ВУТП) подписаха меморандум за сътрудничество, който ще даде възможност на талантливи студенти и тези с интерес в ИКТ сектора да се възползват от стипендиантските програми на компанията. По този начин младите хора ще придобият нови умения и ще получат нови знания, за да стартират успешна кариера в тази сфера.

„За нас е от голямо значение да имаме ползотворно сътрудничество със световен лидер в информационните и комуникационни технологии като Хуауей. Tова ще позволи на висшето училище да се развие още повече в по-специфични сфери, както и да обмени най-добри практики в един от най-бързо развиващите се сектори, а именно ИКТ   “, заяви проф. д-р. Миглена Темелкова, ректор на учебното заведение.

„Имаме много общо с Висшето Училище по Телекомуникации и Пощи що се отнася до информационни технологии и дигитализация. Това е едно естествено партньорство, което ще даде възможност на студентите да получат допълнителни практически знания и обучения. За нас е удоволствие ВУТП да бъде наш партньор“, каза Тери Ли, изпълнителен директор на Хуауей Технлоджис България.

Акцент по време на срещата бе стипендиантската програма на компанията, Huawei ICT Talents Training – Seeds For the Future Scholarship Program, чрез която се дава възможност на талантливи ИТ студенти да се присъединят към семейството на технологичния гигант. Тази година Хуауей планира да стартира набирането на студенти, които имат желание да се включат в тазгодишното издание на стипендиантската програма и да получат възможност за кариерно развитие в един от най-динамичните сектори, както и да се учат от специалистите на компанията.

По време на срещата бяха представени и технологични решения за обучение в електронна среда. Обсъдени бяха и съвместни инициативи, които могат да поставят началото и на още бъдещи проекти между компанията и ВУТП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай