Хотелите с изолатори за заразени туристи

Ще се дезинфекцират дори автомобилите

Хотелите с изолатори за заразени туристи | StandartNews.com

Туристическият бизнес вече плахо обявява, че е готов за клиенти. Че е помислил как да сведе до минимум заплахата COVID-19 и има разписан план.

В последната седмица курортни и хотелски комплекси популяризираха условията, при които ще се летува по морето. Дезинфектанти, маски, шлемове, обособяване на зони, хранене под строй - така отсега изглежда сезон 2020, пише Марица бг.

Курортен комплекс „Албена” например ще посреща автомобилите още на КПП-то със служители с гръбни пръскачки. Те ще обработват с дезинфектант гумите и шасито на всяка входяща кола. Първото мерене на температурата на пътниците ще бъде още там.

Второто ​- на входа на конкретния хотел в комплекса. От готовите мерки на комплекса, публично обявени в края на миналата седмица, става ясно, че във всеки хотел ще бъде определено едно помещение - изолатор, където ще се отделят туристи с повишена телесна температура до пристигането на представител на здравните власти.

На други веста ще сменят с  пластмасова посуда т традиционните прибори в ресторантите си.

Румсървисът ще възкръсне, както и изхранването по предварително изготвено меню

Плажуващите на пясъчната ивица към много  хотели задължително трябва да си носят собствена хавлиена кърпа.

Храните, които са неопаковани или в насипно състояние, ще се съхраняват по начин, който възпрепятства прекия досег на клиента с тях посредством плексигласова преграда,

Предвижда се също масите да са разделени на безопасно разстояние една от друга, като ще се допуска на една маса да сядат само членовете от едно семейство или от една стая.

Допълнителен проблем за лято 2020 за бизнеса ще бъдат и намалените доходи на голяма част от българите, както и вече ползваните пи принуда отпуски на немалко хора.

 

 

.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай