Хотелиер от Слънчака побесня! Защо се държи за главата

Направи равносметка на сезона и нападна политиците

Хотелиер от Слънчака побесня! Защо се държи за главата | StandartNews.com

Много туристи, нулева печалба. Това накратко посочват като краен резултат от силния туристически сезон хотелиери и търговци в най-големия курорт по Българското Черноморие Слънчев бряг.С 20% са понижени цените за туристическите пакети за септември в курортния комплекс. Последният чартър за сезона е планиран за 31 октомври по данни на бургаското летище, пише Блиц.. 

"Още е рано да се пресмятат приходи и разходи, но и без да се правят прецизни сметки, заради инфлацията, високите цени на тока, повишените заплати на персонала и поскъпването на цената на водата, салдото не излиза на печалба", коментира за "Радио Бургас" един от най-опитните хотелиери в курорта Румен Мончев:

"Тази година поне от приток на туристи не можем да се оплачем. Много туристи имахме, но покупателната им способност значително намаля. Продадохме пакетите си предварително, както обикновено и идведнъж ни спретнаха един комплот, който направо ни съсипа.Инфлацията, която ни натисна, е над 40 процента спрямо нашите стоки, с които боравим.

Това направо ни занули и е благодарение на политическите умници. А предстоят и сметките за вода и там още един шамар очакваме", заяви Мончев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай