Хотели и ресторанти на протест, тръгват към Радев

Имат общ призив към служебното правителство

Хотели и ресторанти на протест, тръгват към Радев | StandartNews.com

Трите работодателски организации в сферата на туризма - Обединение "Бъдеще за туризма" (ОБТ), Българска асоциация на туристическите агенции (БАТА) и Сдружение "Туризъм", ще подкрепят бъдещи протестни действия на хотелиери и ресторантьори.

Тримата им лидери – Павлина Илиева, Георги Рачев и Венцислав Кръстев са категорични, че в развития свят изпълнителната власт води диалог с работодателите по всички важни въпроси, които имат отношение към просперитета и бъдещето на икономическите субекти. Те се обръщат с призив към президента Румен Радев и назначения от него служебен кабинет да поемат отговорността и да предприемат конкретни мерки в подкрепа на бизнес средата и на предприемачите.

"Четири месеца отделни министерства по всячески начин чрез решения и некоординирани действия създават хаос, който блокира и проваля всеки наш жалък опит за работа. Министерство на здравеопазването излиза със заповеди, които на следващия ден се променят. Нарочи работодателите за виновни за провалената ваксинационна кампания.

В същото време Министерството на туризма стои безучастно и отчита бомбастични резултати за летния сезон. Ограниченият хоризонт на екипа на министър Балтова ще провали и зимния сезон, чиято подготовка трябва вече да започне. Дума не се обелва ще има ли нови мерки, от кога, какви икономически лостове ще бъдат задействани за подкрепа на икономическите субекти. Не е ясно какъв ще бъде и отговорът на Социалното министерство", коментира Павлина Илиева, председател на ОБТ.

"С колегите сме на едно мнение, че е необходима обща стратегия и координиран план за действие освен на ресорното министерство, но и тези на труда и социалната политика, икономиката, финансите, здравеопазването, енергетиката и на външните работи, от чиято работа и решения зависи туристическият сектор. Настояваме за прозрачност за мерките, които ще се прилагат, когато страната ни е в "зелена", "оранжева" или "червена" зона, както и при пълен локдаун", изтъква Венцислав Кръстев, председател на Сдружение "Туризъм".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай