Петък,

Хасан Азис се срещна с инвеститори от Дания

От: Ирина Ангелова -
A
A
A

Инвеститорски интерес и възможност за реализация на производството си на територията на Кърджали заявиха Улрик Палисхож и Ларс Нилсен, представители на датската фирма COMFYSOCKS от град Хенинг на среща с кмета на община Кърджали Хасан Азис.
Фирмата е семейна, а собствениците й, които разговаряха с кмета, заявиха, че идеята им е да изнесат производството си в България, като са се ориентирали към района на Кърджали. Фирмата работи в сферата на текстилния бранш и се занимава с производство на спортни чорапи. В момента датчаните търсят терен, между 10 и 12 декара, който да бъде подходящ за бъдещата им дейност в нашата страна.
Кметът на Кърджали представи възможностите на общината като място, в което през последните години са инвестирали големи фирми от Европа и САЩ. Като вариант за реализация на идеята на инвеститорите инж.Азис  представи проекта на общината, разработен по програма ФАР-ТГС, за нова Индустриална зона на Кърджали, както и другите обособили се вече в областния център производствени зони. По време на срещата бяха коментирани ситуацията на пазара на труда, възможностите за набиране на работна ръка и индустриалните перспективи на Кърджали.
По-късно Хасан Азис заедно с инвеститорите направиха оглед и на Индустриалните зони на града.

 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички