Вторник,

KBC Груп откри иновативна зала с високотехнологично оборудване в Технически университет – Варна

От: Стандарт -
496
KBC Груп откри иновативна зала с високотехнологично оборудване в Технически университет – Варна
A
A
A
  • KBC CollabSpace е иновативно пространство, предоставящо множество възможности за индивидуална и групова работа в хибридна среда

Белгийската KBC Груп откри най-модерната високотехнологична зала в морската ни столица в Технически университет – Варна (ТУ-Варна), където студентите имат възможност да използват иновативна техника за комуникация и развитие на уменията си.

KBC CollabSpace e иновативна интерактивна зала, чиято цел е да улесни процеса на обучение в ТУ-Варна, да насърчи и развие интереса на студентите към технологиите и да способства осъществяването на обмяна на идеи, знания и експертиза. Залата e предназначена както за събития и инициативи на ТУ- Варна, така и за уъркшопи, видео конференции с лектори от страната и чужбина и представяне на дипломни тези.

Съвременната зала бе открита на 26 май на официална празнична церемония в университета от Тодор Петков, генерален мениджър на Центъра за споделени услуги и дигитални технологии в KBC Груп и ректора на ТУ-Варна - проф. д-р инж. Венцислав Вълчев.

„Дигиталните технологии и инструменти в KBC CollabSpace предоставят множество възможности за разработване на идеи, работа по общи проекти и придобиване на нови знания. Освен инвестиция в оборудването на модерно и технологично пространство за студентите, целта ни е и да създадем позитивна работна среда, за да могат младите хора и талантливи студенти да се реализират тук във Варна, като по този начин градът ни продължи да расте и хубавее.“, коментира Тодор Петков.

През 2021 г. KBC Груп откри Център за дигитални технологии (DigitalDevelopment Center) във Варна, който се позиционира като един от водещите работодатели в областта с почти 700 служители. Основната му дейност е изпълнение на различни ИТ проекти в подкрепа на дигиталната трансформация на банковите и застрахователни дружества от KBC Груп. Това е вторият център, който групата открива в морската столица - през 2019 г. беше открит Споделеният център за услуги (Shared Service Center).


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички