KBC Груп откри иновативна зала с високотехнологично оборудване в Технически университет – Варна

KBC CollabSpace е иновативно пространство, предоставящо множество възможности за индивидуална и групова работа в хибридна среда

KBC Груп откри иновативна зала с високотехнологично оборудване в Технически университет – Варна | StandartNews.com
  • KBC CollabSpace е иновативно пространство, предоставящо множество възможности за индивидуална и групова работа в хибридна среда

Белгийската KBC Груп откри най-модерната високотехнологична зала в морската ни столица в Технически университет – Варна (ТУ-Варна), където студентите имат възможност да използват иновативна техника за комуникация и развитие на уменията си.

KBC CollabSpace e иновативна интерактивна зала, чиято цел е да улесни процеса на обучение в ТУ-Варна, да насърчи и развие интереса на студентите към технологиите и да способства осъществяването на обмяна на идеи, знания и експертиза. Залата e предназначена както за събития и инициативи на ТУ- Варна, така и за уъркшопи, видео конференции с лектори от страната и чужбина и представяне на дипломни тези.

Съвременната зала бе открита на 26 май на официална празнична церемония в университета от Тодор Петков, генерален мениджър на Центъра за споделени услуги и дигитални технологии в KBC Груп и ректора на ТУ-Варна - проф. д-р инж. Венцислав Вълчев.

„Дигиталните технологии и инструменти в KBC CollabSpace предоставят множество възможности за разработване на идеи, работа по общи проекти и придобиване на нови знания. Освен инвестиция в оборудването на модерно и технологично пространство за студентите, целта ни е и да създадем позитивна работна среда, за да могат младите хора и талантливи студенти да се реализират тук във Варна, като по този начин градът ни продължи да расте и хубавее.“, коментира Тодор Петков.

През 2021 г. KBC Груп откри Център за дигитални технологии (DigitalDevelopment Center) във Варна, който се позиционира като един от водещите работодатели в областта с почти 700 служители. Основната му дейност е изпълнение на различни ИТ проекти в подкрепа на дигиталната трансформация на банковите и застрахователни дружества от KBC Груп. Това е вторият център, който групата открива в морската столица - през 2019 г. беше открит Споделеният център за услуги (Shared Service Center).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай