Четвъртък,

KBC Груп изключва нощното осветление на ОББ Милениум Център

От: Стандарт -
898
KBC Груп изключва нощното осветление на ОББ Милениум Център
A
A
A
  • Компаниите от белгийската финансова група в България дават пример за пестене на ресурси

Една от знаковите сгради в София – централата на ОББ и ДЗИ – няма да бъде осветена по досега познатия на столичани и гости на столицата ефектен начин. От 1 ноември фасадното осветление на ОББ Милениум център ще бъде спирано след 22:00 ч. Изключение ще бъде направено само през празничния период.

„В KBC Груп, като водеща банкова и застрахователна група в страната, всеки ден сме свидетели на предизвикателствата, пред които са изправени нашите клиенти, служители и общество в резултат на енергийната криза. Изпълняваме своя дълг в рамките на целта ни да намалим собственото си потребление на електроенергия и газ. Намаляването на осветлението на забележителната сграда, която използваме за наша централа, ОББ Милениум Център, през предстоящите зимни месеци е силен символ за нашата ангажираност и солидарност. Усилията ни биха проработили, само ако се ангажираме еднакво.“, коментира Питър Рубен, главен изпълнителен директор на ОББ и KBC Банк България и кънтри мениджър на КВС Груп в България.

Инициативата за изключване на фасадното осветление на ОББ Милениум Център през нощта е част от програмата на белгийската финансова група KBC в България (собственик на ОББ, KBC Банк България и ДЗИ) с цел изграждане на по-устойчиво общество и икономика с ниски нива на въглеродни емисии. През 2019 г. KBC Груп беше една от първите финансови институции в Европа, които подписаха Колективния ангажимент за действия в областта на климата под егидата на Програмата на ООН за околната среда.

 

Дружествата на Групата непрекъснато подобряват рециклирането на отпадъците и оптимизират потреблението на електроенергия, отопление, хартия и вода. Заедно с това те се стремят активно да подкрепят своите клиенти в техния собствен зелен преход чрез разработване на устойчиви финансови и инвестиционни решения, сред които агро калкулатор на въглеродни емисии, ипотечен кредит за енергийно ефективен дом, лизинг и застраховка на електрически превозни средства, отговорно инвестиране в устойчиви компании и други.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com