Kaufland разшири най-големия склад в България с нови 1200 кв.м.

Германската посланичка Н. Пр. Ирене Планк лично посети най-голямата логистична база у нас

Kaufland разшири най-големия склад в България с нови 1200 кв.м. | StandartNews.com
  • Германската посланичка Н. Пр. Ирене Планк лично посети най-голямата логистична база у нас

Kaufland България разшири складовата си база с нови 1147 кв.м. С това общата площ на най-голямата Логистична база у нас и на Балканите надвишава 113 000 кв.м. Разширението е на зоната за замразени храни и се равнява на 1100 палетоместа. Така общата площ на помещението за съхранение на дълбоко замразени храни надвишава 6000 кв.м.

По повод официалното откриване на разширението лично посещение в Логистичната база направи Н. пр. Ирене Планк – посланик на Федерална република Германия. Във визитата участие взеха още почетният консул на Федерална република Германия в гр. Пловдив д-р Мариана Чолакова и д-р Митко Иванов, главен управител на Германо-българската индустриална камара.

Логистичният център на  Kaufland България

Централният склад на Kaufland се състои от две мегаструктури, разположени на площ от 113 000 кв.м. Общият капацитет на складовия комплекс надвишава 111 000 палетоместа, като всеки ден в базата пристигат по 150 камиона със стоки. Над 1,3 млн. са общо палетата, които всяка година се комисионират в него и се транспортират до всичките 63 хипермаркета в цялата страна. Логистичният център се състои от 12 отделни зони, като температурният режим в тях е от  -23° до +23°, за да се осигури и гарантира перфектно качество на стоките.

През 2022 г. Централният склад на Kaufland получи сертификат за качество TÜV AUSTRIA

Сертификатът беше издаден в удостоверение на това, че дейностите в складовата база отговарят на най-високите международни стандарти – безопасност на храните, качество на процесите и контрол на рисковете. Фокус на одита и сертификацията са процесите, свързани с приема на свежи месо и риба.

Най-големият склад в България дава работа на близо 600 души

Броят на служителите, които работят за обезпечаване на всички процеси в него, е 580. Наред с всички тясно профилирани специалисти и експерти, в Централния склад има една специфична, но изключително ключова за целия бизнес позиция – обучител „Свежест“. Това е човекът, който отговаря за качествения контрол при всекидневния прием на плодове и зеленчуци. По време на прегледа на стоката, от всеки един камион се изваждат определено количество продукти и се проверяват щателно за цвят, размер, форма и вкус. Едва след това се допускат до склада и оттам – до хипермаркетите в цялата страна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай